Verslag 1e veldrit 15 oktober

23 oktober 2022, door veldrijden

Zaterdag 15 Okt

 

We gaan weer beginnen de competitie start, alles is goed voor bereid  parcours weer groots uitgezet vele meters lint (ont)sieren het hele midden terrein. Overal waar je kijkt zie je wel lint, wat de deelnemers zeker moeten is verkennen en goed de lijnen volgen, je zou maar zo kunnen verdwalen. Het is dan ook zo dat er regelmatig een ander rondje wordt uitgezet met soms weer een ander obstakel om het makkelijker of moeilijker te maken, ook handig om heel veel modder te omzeilen. Jullie gaan het meemaken!

Onder tussen zijn er wat verschuivingen in de verschillende klasse; deelnemers die gevraagd zijn om een stapje omhoog te doen. Ik noem het maar promoveren van de B. naar de A.klasse, dit is nodig om de strijd op peil te houden en om de deelnemers te verdelen.

Bij de start is het prima weer en er hebben zich 55 deelnemers laten inschrijven waaronder een aantal dames en jeugd, dat is dan mooi veel schrijfwerk. En als het dan ook nog eens begint te regen zo tegen het einde mag de jury blij zijn als ze hun eigen schrift nog kunnen lezen/ontcijferen.

 

11.00 uur de A.klasse vertrekt heel snel en de ronde tijd is ± 7 minuten dat worden dan toch…ronden  afzien denk ik dan. Het is Martin die als eerste doorkomt,vMathijs volgt Dale  heel kort er achter is Jacco ook mee met Tom in zijn wiel.  Jan W , David  en Dennis schuiven op ,het lukt Martin om alle ronden op kop door te komen en dan ook zo te finishen, achter hem zien we Dale naar voren komen en Mathijs wat weg zakken. Jacco komt op stoom en houd zijn plekje goed vast, Tom en David blijven Jan voor met Jacco S kort daarachter

 

A.Klasse  1e Martin van de Berg  Stadion,2e Dale Watley  Beat Cycling Club ,3e Jacco de Bruin  Stadion .4e Mathijs Kuipers Stadion .5e Tom Veldhuijzen CS030.6e David van Dijk Stadion 7e Jan Wiersma Stadion  8e Dennis Versteeg Volharding .9e Jacco Schuurman  Stadion .10e Twan Klijn  CS030  11e Rowan van Maasakker …..

11.01 uur  Start van de grootste groep (33) B.klasse. De eerste doorkomst is voor Jeroen die ook binnen 7 minuten langs flitst en zijn kop positie niet afstaat.  Frank volgt hem enkele ronden en zakt dan weg, dan is het Peter die hem volgt en Marten bleef een paar ronden in de buurt. Dan komen de achtervolgers op gang en hier wordt veel gewisseld van positie, soms werd er gevallen en liep men schade op en koste het wat plaatsen. Knap reed Manon mee als dame constant en mooi voorin. Robert en Hans konden haar goed volgen en zo zal dat ook in de uitslag staan. Dan moeten er nog 3/4 rondjes gereden worden als we toch nog een plensbui op ons hoofd krijgen ,renners kledder… De jury kan schuilen maar het is even moeilijk schrijven,  je bril beslaat, je papier nat, je schrijft wel maar het bijna niet meer te lezen. Er wordt kranig door gereden  en er wordt zelfs gesprint voor ieder plekje ,ook al scheelt het dan maar 1 puntje  ze gingen er voor. De uitslag kan worden opgemaakt. Klopt het niet, kan gebeuren het was best moeilijk, je mag het laten weten, dan doen we er wat aan!

 

B.Klasse   1e Jeroen Welmer CS030.2e Peter de Jong…….3e Chase Wreijford  D.B.Bikelclub  .4e Max de Ruijter CS030  .5e Frank Nieuwendijk Stadion. 6e Marten Schuurman Stadion .7e Manon Milner  dame Stadion  8e Robert Crommentuijn Stadion  9e Hans Vaneker WTC Maarssen .10e Dirk van Donk  …… 11e Tom van Dijk ……..12e  Jeroen Bargman  Volharding .13e Robert van Domselaar Stadion .14e Jos van de Heuvel Stadion .15e Johan van de Hoef  CS030 16e Douglasj  Tenison Collins D.B Bikelclub  17e Gijsbert Worst ….. 18e Lex van Deijnen ……19e Timo Klok ………20e Eva van den Born  Team Belco/van Eyck .21e Arjan Scheer Volharding .22e Sander Brinkhuis….. 23e GertJan de Greef Stadion .24e Sander van Casteren  CS030 .25e Dennis van Rossum  Stadion .26e Joey van Lint  Stadion  27e Walter van Asch Stadion  .28e Bruce Ilmer  D.B Bikeclub .29e Chris Mc Kenney SRAM.30e  Anne Jan Stuy  Volharding .31e James Mc Kellan  D.B. Bikeclub .32e Patrck Gerwig  Stadion .33e Marcel Perdon  Stadion . DNF Tom van Lint Stadion .

11.02 uur  De C.klasse vertrekt met  4 dames 4 jeugd en 3 senioren. Het is goed om te zien dat er weer eigen jeugd deelnemers zijn en dat deze mee kunnen doen voorin, ook hier is het een jonge dame die van start af de leiding neemt stug doorgaat en op kop blijft. Eerst is het Syb die kort achter haar rijd, dan komt Lars naar voren en schuift op, Susan volgt en blijft Leen voor, Arjanne blijft op haar plaatsje rijden en blijft Ties voor. Dan volgt Tiara op haar nieuwe fiets die dan zo Kees en Arie  voorblijft. Seppe was uitgevallen met materiaalpech

 

C.Klasse . 1e Evie Reijn  Stadion .2e Lars van de Berg  Stadion .3e Syb Mazeland  Stadion  .4e Susan van Donselaar  .5e Leen de Munnik Stadion .6e Arjanne Sikking  Stadion .7e Ties Lindner  Stadion .8e Tiara Kobald  …..9e Kees van Wijk Stadion 10e Arie den Brave WTC Woerden

DNF Seppe Lindner Stadion .

 

Met Dank ……….aan de deelnemende /Jury  en andere harde werkers ,parcours bouwers. Excuus mochten er naam/schrijf fouten in staan. Kijk ook weer naar de mooie foto`s van onze huis fotograaf: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008943275366

De zonen fietsen, de vrouw jureert, kan niet mooier!

 

Groet Jan Haaksman .