Verslag 2e veldrit!

27 oktober 2022, door veldrijden

Zaterdag 22 Okt 2e rit Veld competitie.

 

Zou het door het goede weer komen of de uitnodiging om te komen veldrijden aan iedereen om te kijken of het wat is? Het resulteerde in een aantal deelnemers die we nog niet eerder aan de start gezien hebben, 68 renners verdeeld over 3 categorieën is heel mooi!

 

Dan merk je ook dat de cross populairder aan het worden is en ook bij de dames zien we meer deelnemers vertrekken. Of dat ook zo blijft als het heel slecht weer en modderig wordt zullen we gaan zien ,voor alle vrijwilligers is het prettig te weten  dat er zo van hun diensten gebruik wordt gemaakt. Voordeel van dit weer is dat alle fietsen redelijk schoon blijven en dit scheelt voor de organisatie die nog geen afspuit plek hebben hoeven klaar te zetten en in het paviljoen en douches bijna schoon blijven……….Het zal vast niet zo blijven.

 

11.00 uur Start A.klasse   13  renners  die er met volle vaart in vliegen  met snelle rondetijden.  Het is Koen die als eerste doorkomt (parcoursbouwer) met Mathijs en Remy in het wiel. Na deze snelle start zakken enkele wat terug  en schuiven de andere elke ronde wel een plekje op. Mart neemt de leiding en neemt afstand van zijn achtervolgers en houd ook stand tot het einde. Koen bijt zich vast en houd ook stand op plek 2 en er wordt zelfs serieus gesprint om de 4e en 5e plek, centimeter werk goed gezien door de jury ,de onderlinge strijd is mooi om te zien , het is ook goed om te zien is dat enkele renners de overstap van de B naar de A categorie hebben gemaakt en dan ook bij de eerste tien kunnen rijden ,we misten enkele vaste klanten maar als die er weer zijn is de A.klasse goed bezet.

 

1e Mart Reiling Domrenner 2e Koen Timmerman Stadion 3e Remy Meeuwsen Stadion 4e Carlo Vermeulen CS 030 5e Tom Veldhuizen CS 030 .6e Jeroen Welmer CS 030 .7e Mathijs Kuipers Stadion .8e Mathijs Twisk CS 030 .10e Marijn Teernstra Stadion .11e Jacco Schuurman ….. DNF Luuk Schuurmans Volharding. DNF Tom Snijders Stadion … materiaalpech…

 

11.01 uur Start B. klasse   36 ja, ja zesendertig vertrekkers met enkele dames in deze categorie is het een lange sliert en in de eerste rondes zit alles nog dichtbij elkaar, gelukkig is het een groot rondje. Voor de jury het is snelschrijven en goed opletten geblazen. De eerste ronde is het Thijs op kop dan tweede ronde Jasper  en dan neemt Thijs de leiding en houd die mooi vast en Jasper blijft op plek twee doorkomen. Achter hen is het knokken om de volgende plaatsen, Tjalling is in de slag met Rowan, Marten schuift op en Rob blijft Frank nog net voor. Sander blijft Robert en Hans voor tot op de streep ,MANON mag Roland en Tom voor laten  gaan, Tom had even pech maar ging later toch nog door en is gewoon over de streep gekomen. Lars  ging onderuit en staakte de strijd .Alle anderen reden de 6 ronden uit ,vermoeid maar voldaan mag ik hopen. De uitslag opmaken is nog een hele klus! Is deze niet juist dan horen we het graag , alles is naar waarheid opgemaakt.

 

1e Thijs Beetsma  CS030 .2e Jasper Steverink  Domrenner .3e Tjalling de Haas…………4e  Rowan van Maasakker .5e Marten Schuurman Stadion .6e Rob van Dijk  Beat Cycling .6e Frank Nieuwenhuis  Stadion  .8e Sander Bakker  Hellas .9e Robert Crommentuijn  Stadion    10e  Hans Vaneker WTC Maarssen .11e Tom van Dijk  Basis l .12e Roland van Domselaar  Stadion  .13e Manon Milner  Stadion  .14e Ossip van de Vegte Domrenner .15e Daan van Arcken  CS030  .16e Johan van de Hoef CS 030  17e  Dirk van der Donk  …….18e Cas Coppens ZTIKZ 19e Sander van Casteren  CS030 .20e Dennis van Rossum  Stadion  .21e Dolon Albers …..22e  Mark van der Wiel . CS 030 23e Sander Brinkhuis de Vrije Vogels .24e Arjan Scheer Volharding .25e Walter van Asch Stadion .26e AnneJan Stuij J v Arkel .27e Timo Klok BeatCyclingclub. 28e Michiel Maas …….29e Gertjan de Greef Stadion .30e Tijmen Hondelink ……….31e Dirk Rietberg   DB Cyclingclub ..32e An Schoot Luiterkamp CS030.33e Kees Stuij Jan   Arkel ..34e Marcel Perdon Stadion 35e Peter de Jong VrijeVogels (pech)

DNF Lars van de Berg Stadion (gevallen)

 

11.02 uur Start C klasse 10 deelnemers waarvan 3 Dames en het is Leen die heel snel vertrekt en zo op kop doorkomt, Seppe volgde wel maar zakte wat naar achter, en dan komt Tiara wel naar voren. Susan kwam elke ronde een plekje opgeschoven door, Ties en Jasper moesten volgen en toe zien dat Arjanne mooi als winnaar over de streep ging, Bas, Cees en Arie reden ook hun rondjes uit, en eindigen zo wel bij de eerste tien.

 

1e Arjanne Sikking Stadion. 2e Susan van Domselaar Stadion 3e Tiara Kobalt…….. 4e Leen de Munnik Stadion 5e Ties Lindner Stadion   6e Seppe Lindner Stadion 7e Jasper den Hartog CS030 8e Bas Ellenbaas Stadion 9e Cees van Wijk Stadion 10e Arie den Brave WTC Woerden.

Deze week geen foto’s maar wel de video van Marten

Groet Jan H.

De eerste tussenstanden vindt je hier. 2022-klassement-2

 

Zaterdag 29 Okt is de 3e rit van de Competitie

Welkom aan eenieder ook met een ATB/MTB  fiets Cross/Veldfiets