Verslag 4e competitie rit Veldrijden

8 november 2022, door veldrijden

Zaterdag 5 Nov 4e competitie rit Veldrijden.
Het weer is prima, de opkomst weer groot 66 starters, nieuwkomers in drie verschillende categorieën het gaat goed, veel werk van en door de vrijwilligers, regel het allemaal maar een prima uitgezet parcours met veel variatie. Ja alle mogelijkheden worden gebruikt, verzin het maar, voor elk wat wils, rijd je goed en lekker dan is de prestatie daar ook na ,gaat het moeizaam en niet zo lekker dan ligt het aan het parcours en al die tegenstanders die je voorbij gaan ,deze ronde was wel ….voor sommige wat moeilijker blijkbaar ,ik heb foto`s gezien waar allerlei capriolen uit gehaald moesten worden om op de fiets te blijven en er zijn er ook onder uit gegleden  gelukkig niet met vervelende gevolgen (heb al foto`s gezien voor ik dit schrijf van onze top fotograaf) wel was er ook veel materiaal schade ,lekke banden ,ketting problemen en zo meer waardoor er  8 deelnemers DNF achter hun naam zien staan ,Goed  ook om te zien is de belangstelling  met luidkeels aanmoedigingen van kids ,ouders en familie die het gezwoeg van ………de deelnemers gadeslaan  heel prettig voor iedereen .
11.00 uur de A klasse vertrekt met een groeiende groep, nu met 23 inschrijvers. Het zijn Bart, Max en Menno die ronden lang de kopgroep vormen en er een stevig tempo in hebben. Het lukt Mart om op te schuiven en zich daarna wat ronden tussen te schuiven. Dan zien we Max alleen op kop doorkomen, blijkt dat Bart zijn ketting eraf was en dat wat tijd koste, dan heeft Max dezelfde problemen en neem Bart resoluut de leiding en houd die tot aan de finish. Menno was even de aansluiting kwijt maar kwam goed voorin over de streep. Het waren Koen en Tom die er alles aan deden om Martin voor te blijven en zo constant op dezelfde plaats door kwamen. Jesse rijdt lek, pech daar kom je niet voor uit Enschede en geen reservemateriaal aanwezig jammer. Jasper valt ook uit net als Dennis die problemen heeft met zijn tube. Tom verdwijnt ook van het strijdtoneel met pech, Robert had in de 1e ronde al pech maar herstelde die en ging in de achtervolging wat hem goed afging en zo met veel inspanning toch weer halverwege de groep uitkwam en bijna bij de eerste tien bereikte.Ook wat naar achter was er de onderlinge strijd, fietsvrienden die tot op de streep echt de strijd aangaan en elke plaats winst proberen te pakken, en die fietsen met de gedachte mee doen is belangrijker…………dan winnen, mooie gedachte toch!
UITSLAG A. kl 1e Bart Lemmen prof Volkers Wessels. 2e Max Haaksman Stadion 3e Mart Reiling Domrenner. 4e Menno van Hees Domrenner. 5e Matijn Straatsma Domrenner. 6e Koen Timmerman Stadion 7e Tom Veldhuizen CS030, 8e Martin van de Berg Stadion. 9e Remy Meeuwsen Stadion. 10e Carlo Vermeulen CS030. 11e Robert Warmer Stadion. 12e Matthijs Twisk CS030. 13e Twan Klijn CS030. 14e Jan Wiersma Stadion. 15e Josh Speer Stadion. 16e Frank Nieuwendijk Stadion. 17e David van Dijk Stadion. 18e Jacco Schuurman Stadion. 19e Nigel van de Burg CS030. DNF Dennis Versteeg Volharding. DNF Jasper de Heus Volharding. DNF Jesse Haaksman Stadion. DNF Tom Wolters Volharding.
11.01 uur B. kl vertrekt met 34 starters, dat wordt dringen in de eerste bochten, het gaat goed en in een lange sliert komen ze voorbij aan de jury. Het zijn Stijn, Ewoud en Nout die op kop wisselen met Tom in de achtervolging, dan volgen Chase, Daan en Robert die Patrick, Lars en de opkomende Peter achter zich willen houden. Jos rijdt lek en denkt aan sabotage, een speld in zijn achterband is de boosdoener, ook Hans heeft lek. Er wordt wat afgezien achter deze groep we zien renners weg zakken maar anderen weer opschuiven, we zien Evie als jonge dame net als Lars jonge man zich in dit veld keurig standhouden, nog een lekke band voor Merijn en Cas en bij Joey is het kaarsje al snel uit. Onderlinge strijd is er volop tussen Gijsbert, Sander, Lex, Hidde en Roland op die wordt pas op de streep beslist.
UITSLAG B. Kl 1e Nout Strik Domrenner .2e Ewout van der Kleij Domrenner .3e Stijn Verweij Stadion .4e Peter de Jong Hellas .5e Tom van Lint Stadion .6e Chase Wreyford Dirt Bag .7e Robert Crommentuyn Stadion .8e Daan van Arcken CS030 .9e Patrick van Rooy .10e Lars van de Berg Stadion .11e Gijsbert Worst CC Sud. 12e Sander Brinkhuis .13e Lex van Deijnen .14e Hidde Smits Volharding .15e Roland Domselaar Stadion .16e Ossip van der Vegte Domrenner. 17e Lars Haringsma ZTIKZ .18e Mark van der Wiel CS030 .19e Michiel Maas Dirt Bag. 20e is nr 46 vast nr .21e Tim Klok Dirt Bag. 22e Peter Jansen Domrenner .23e Evie Reijn Stadion .24e GertJan de Greef Stadion .25e Sander van Kesteren CS030 .26e Hayo van Dijk Dirt Bag .27e Arjan Scheer Volharding .28e Dirk Rietberg Dirt Bag. 29e Ann Schoot Uiterkamp CS030 .30e Marcel Perdon Stadion .31e Patrick Gerwig Stadion. DNF Jos van de Heuvel Stadion. Hans Vaneker WTC Maarssen. Merijn den Hertog Batauwers. Cas Coppens STIKZ. Joey van Lint kaarsje uit.
11.02  de C .kl vertrekt  aan gaat vol het veld in het is Hugo die er zin in heeft en als eerste doorkomt  gevolgd door Arjanne en Jesper ,Susan komt wel naar voren maar schuift weg en moet dan weer in de achtervolging ,Leen komt eerst naar voren  en valt dan uit met pech ,Ties heeft een constant ritme gevonden en komt wel naar voor ,maar wordt in de laatste ronden toch weer voorbij gegaan door Jesper ,zo is er onderlinge strijd tussen Jong en Oud ,(ouderen)  Kees en Arie rijden keurig hun rondjes uit .
UITSLAG C Kl   1e Arjanne Sikking Stadion .2e Hugo ten Hove Stadion .3e Jesper van de Ven Stadion .4e Ties Lindner Stadion .5e Susan van Domselaar Stadion .6e Bas Ellenbaas Stadion .7e Kees van Wijk Stadion. 8e Arie den Brave WTC Woerden. DNF Leen de Munnik. Stadion
We misten wel enkele vaste klanten waarvan ik weet dat ze ziek of geblesseerd zijn, we wensen jullie beterschap en hopelijk weer tot op de streep! Hans en Marian waren van wege Hans zijn 77e verjaardag lekker een dagje thuis, nogmaals Gefeliciteerd Hans (EHBO)!
De foto’s van deze week vindt je hier en de laatste tussenstanden zijn als volgt:2022-klassement-4