Verslag eerste veldrit uit de veldritcompetitie

27 oktober 2023, door veldrijden

Als ik van huis vertrek het is nog vroeg is de lucht erg donker ,aangekomen bij onze Nedereindseberg komt de regen met bakken uit de lucht (welkom ) maar de berichten waren toch opklaringen in de morgen ,ik wil alvast de afspuitplaats klaar maken ,lijkt me wel nodig . Hogedrukspuit ,verlengsnoer en een slang ………..maar onze slang met speciale koppeling verdwenen .waar o waar is die gebleven .Was ondertussen al lekker nat .Dan het paviljoen maar in alles klaar zetten voor de inschrijving ,als er deelnemers komen denk ik dan .

Onze trouwe hulp (Maureen) komt ook binnen en we hebben hulp voor achter de bar na onze oproep om meer vrijwilligers heeft Anneke zich gemeld wilde wel jureren of wat nodig was ,nou we zijn blij dat er iemand is die voor een drankje wil zorgen .Geniet ervan .!

Het is ondertussen droog geworden en er schrijven 60 renners in gelukkig, in drie categorieën weer veel nieuwe maar ook onze trouwe deelnemers ,meerdere Dames en ook weer wat jeugdigen die het er op wagen het is weer aardig populair dank zij de successen van…

A-klasse
11.00 uur De A.klasse vertrekt het duurt +- 8 minuten voor de snelste door komt ,alleen de eerste ronden was het een aan een gesloten slinger ,dan hebben de mannen het parcours wel verkend en vallen er gaatjes ,het is Thijs die als eerste door komt met Querial nog in het wiel , Max volgt nog, net als Carlo, bij de tweede doorkomst is het Max die de leiding neemt en ook niet meer afstaat we zien enkele mannen terug zakken ,maar ook die elke ronden wel een plekje opschuiven ,voor sommigen was de tijd wel te lang (excuus) en was de pijp leeg ,ja ja het was een grote ronden en nog zwaar ook door de regen van de afgelopen week zelfs drassig op sommige plekken er werd weer met modder gegooid zonder dat je dat wilde en ook meegenomen omdat je je fiets niet kon afspuiten .Er wordt aan gewerkt .!

UITSLAG : 1e Max Haaksman .2e Dennis Van Eijk .3e Querial Eijgensteijn .4e Eelke Nikkels .5e Remy Meeuwsen . 6e Jip van Montfoort .7e Carlo Vermeulen .8eDale Watley . 9e Tom Snijders . 10e Mathijs Twisk .11e David van Dijk .12e Thijs Beetsma . 13e Jacco de Bruin 14e Jacco Schuurman .15e Frank Nieuwendijk .16e Max de Ruiter .17e Jurien van Opbergen .

B-klasse
11.01 Vertrekt de B.klasse een heel peloton schiet het veld in het was dringen gelijk in de eerste bocht ze blijven overeind gelukkig ,het is Hugo die heel snel start en op kop doorkomt ,Bram kort daar achter en Bart daar nog dicht bij ook hier een hele lange slinger die na de openings ronde wat uit elkaar schuift ,Bram heeft de leiding genomen en houd dat vol tot het einde ,Hugo zakt wat plaatsen maar houd heel lang stand zo voorin ,nu is het Jasper die met Bart om de voorste plekken knokken ,en Hidde is ook nog naar voren geschoven Jeroen met Gijsbert en Casper blijven Gijs en Robert voor maar rijden zo toch bij de eerste tien ,dan volgt een hele groep die het elke keer onderling uit knokken ,soms een plekje pakken maar soms twee plaatsen verspelen ,het was ook ver hen afzien deze eerste rit .

UITSLAG ; 1e Bram van de Wal .2e Jasper de Heus .3e Bart de Rooij .4e Hidde Smits .5e Hugo ten Hove .6e Jeroen Welner .7e Gijsbert Worst .8e Cas Coppens .9e Gijs Pouwels .10e Robert Crommentuijn .11e Marcel Milner .12e Timo Klok .13e Rens Gielleit .14e Mark van de Wiel .15e Sander van Casteren .16e Michiel Maas . 17e Teun Ketelaars .18e Tim Brinkman .19e Ties Lindner .20e Tijmen Hondelink .21e Tim Pieterse .22e Jos van de Heuvel . 23e Pleun Verheijden .24e Gertjan de Greef .25e Ian Oukes . 26e Chris MC Kenneij .26e Hans Vaneker .27e Marijn Teernstra .28e Dirk Rietberg .29e Walter van Asch .30e Lex van Deijnen .31e John van de Hoef . 32e Tom Nieuwenhuis .33e AnneJan Stuy . 34e Leen de Munnik .35e Gijs van Wiechen .36e Daan van Arcken .37e Seppe Lindner. pffff wat een boel renners.

C-klasse
11.02 uur vertrekt de C klasse voor hun onderlinge strijd het zijn meer Dames als Heren deze ochtend en al gauw zien we dat de Heren de Dames voor moeten laten gaan ,niks mis mee toch , Susan kent het rondje en komt als eerste door met nog even Ann ,Mirthe en Heleen kort achter zich ,maar ook voor hen is het wel zwaar zo de eerste keer in de modder ,Heleen komt naar voren en neemt Ann mee die dan zo Susan passeren en zich voorin handhaven ,de mannen volgen op afstand ,mee doen is belangrijker dan…….

UITSLAG ; 1e Heleen Kibbelaar .2e Ann Schoot Uiterkamp .3e Susan van Domselaar .4e Mirthe van Os .5e Tiara Kobald .6e Ruurdje Procee . 7e Paul ten Ham .8e Kees van Wijk .

De Woensdag avond training wordt bijna onmogelijk ,vandalen/dieven hebben het gemunt op de lichtmasten eerst stekkers een week later de snoeren ,hopelijk komt daar ook snel een oplossing voor. De 2e Rit van de Competitie is Zaterdag de 28e Okt inschrijven en aanmelden van af 10.00 uur START 11.00 uur .
Iedereen is weer welkom .

Groet Jan Haaksman

De eerste tussenstand vind je hier.

Zondag was er de Midden Nederland Competitie met 80 startende Senioren en 45 jeugd renners. Het AD/UN en de Amersfoortse krant deed uit naam van Chris Reinders er een mooi verslag van, met veel lof voor ons parcours …….met dank aan de vrijwilligers .