Verslag Open Utrechts Kampioenschap Veldrijden 2022

12 oktober 2022, door veldrijden

Laten we het eerst even over het weer hebben, wat was het warm soms deze zomer misschien wel te warm om te fietsen. Dan is de zomer in eens voorbij ,gelukkig regent het weer ja soms zelfs pijpenstelen ,goed voor de tuin en onze boeren dan is het ook gelijk HERFST en dat vinden een aantal fietsers weer lekker. Wind ,regen niet te warm of te koud en de renners veranderen zelfs van fiets ,stappen in September op hun crosser en hebben schijt aan slecht weer willen weer door de modder stoempen ,zich zo ook onder de modder spetteren. SZo erg zelfs dat ze eigenlijk niet zo maar onder de douche mogen stappen ,ja ja dat is ook een hobby nou die mensen zoeken wij. Die hebben werk voor ons en dat heet dan Veldrijden.

De opkomst is 32 deelnemers. Och zo voor de eerste keer prima kunnen we allemaal weer een beetje inkomen ,we zien weer de bekende gezichten ,maar ook wat nieuwkomers die zo gelijk aan de slag konden ,viel denk ik best tegen ,zo intensief weer aan de bak.

A-Klasse
11.00 uur de A.klasse = 40 – vertrekt we moeten wel de ronde tijd in de gaten houden ,het was droog ,ja ook het parcours dus een snelle ronden tijd +- 6 min de eerste twee ronden Jesse op kop met Koen en Max H kort daar achter dan komt Max H op gang en zakt Koen wat weg Jesse bijt zich vast en samen zien een nieuwe Max ( from Canada)naderen en die drie gaven elkaar geen ruimte en knokte zich in die volgorde na 9 ronden over de streep ,Koen en Roel bleven volgen en wisselde soms van plek ,Martin en Carlo hielden elkaar in de gaten en sprinten nog om de beste plaatsen ,ook Thijs en Jasper knokte zich naar voren kwamen langzaam op gang Marijn en Lars reden voor de 10e en 11e plek Dirk ,Marten en Tom volgde kort daar achter en ook Frank en Stijn reden de wedstrijd uit.\

1e en Kampioen van Utrecht Max Haaksman Stadion 2e Jesse Haaksman Stadion 3e Max Hayward Canadian 4e Roel de Vries Volharding 5e Martin v d Berg Stadion 6e Koen Timmerman Stadion 7e Carlo Vermeulen CS 030 8e Jasper Staverink Domrenner 9e Thijs Beetsma CS030 10e Marijn Teernstra CS 030 11e Lars vd Berg Stadion 12e Dirk van der Donk…..13e Frank Nieuwendijk Stadion 14e Marten Schuurman Stadion 15e Tom van Lint Stadion 16e Stijn Verweij Stadion 17e John van de Hoef CS030 .

B-klasse
11.01 uur B.klasse = 40 + starten ook met een snelle ronden tijd ,het is Jan W die als koploper door komt met Jacco kort daar achter de volgende doorkomst zijn van plek gewisseld en is Richard in de achtervolging en dichter bij hen in de buurt gekomen ,Dennis volgt met Jacco in zijn buurt ,Robert en Hans wisselen elkaar af dat doen ook Lex en Jos die Jan S langzaam dichterbij zien komen ,Walter ziet Chris en GertJan voor zich rijden maar komt hen niet meer voorbij Arie toch weer aan het vertrek houd het dan voor gezien en Jeroen stopt hij heeft zich bezeerd ,on eerbiedig gezegd hij had een snee in zijn neus dus krijgt DNF achter zijn naam ,maar we hopen hem de volgende keer wel weer aan de start te zien .

1e Jacco de Bruin Stadion 2e Jan Wiersma Stadion 3e Richard de Kruif Stadion 4e Dennis Versteeg Volharding 5e Jacco Schuurman Stadion 6e Robert Crommentuijn Stadion 7e Hans Vaneker WTC Maarssen 8e Lex van Deijnen ………9e Jos van de Heuvel Stadion 10e Jan Smith CS 030 11e GertJan de Greef Stadion 12e Chris Mc Kenney SRAM 13e Walter van Asch Stadion DNF Arie den Brave WTC Woerden. DNF Jeroen Welmer CS 030.

C-klasse
Ook voor de Dames was er start gelegenheid ,worden apart geklasseerd ,jammer maar er waren er 2 die direct achter de B.klasse aan weg reden ,het was Evie Reijn die elke ronde voorop door kwam met Susan in de achtervolging en zo werd ook de uitslag .
Knap gedaan zo over komend uit onze jeugd en dan gelijk maar


1e Evie Reijn Stadion 2e Susan van Domselaar Stadion .

De prijzen
Dan volgt de prijs uitreiking ,dat was SCHRIKKEN maar ook weer apart de Podium plaatsen werden bijna volledig door de bekers in beslag genomen ,nou daar kan je mee thuiskomen dat staat mooi op je speciale kastje ,tobben is het als je op de fiets bent gekomen .
Alle vrijwilligers die nu en veel voorbereidend werk hebben gedaan worde door alle deelnemers BEDANKT . ze hebben er weer zin in !!!

Groet, Jan Haaksman.

Start veldritcompetitie
Aankomende zaterdag 15 Oktober. 1e rit van de Veld competitie inschrijven vanaf 10.00 uur Start 11.00 uur. Iedereen is weer welkom .ook met je MTB/ATB gravelfiets.

BELANGRIJK: Nagekomen bericht vanuit commissie Veldrijden
Ook dit jaar gebruikt de organisatie het kampioenschap weer om te peilen wat het niveau is en om een indeling te stimuleren die daarbij past. In de uitslag kan je teruglezen welke categorie wij je toch sterk willen adviseren. De grootste reden hiervoor is de veiligheid en het behapbaar houden van de groepsgroottes. Het zou vervelend zijn als wij door ons eigen succes een deelnemerslimiet moeten invoeren voor de B klasse die soms meer dan 50 deelnemers kende afgelopen seizoen. Het tweede aspect is renners van vergelijkbaar niveau bij elkaar zetten voor een spannende competitie. Deze indeling is dan ook gebaseerd op de gemiddelde rondetijden (incl uitgebreide analyse in excel 😉)
Mocht je hier vragen over hebben, meld je dan bij Koen Timmermans.