Verslag Open Utrechts Kampioenschap Veldrijden 2023

9 oktober 2023, door Marten Schuurman

Onder aparte Weers omstandigheden voor het veldrijden is het seizoen weer begonnen ,de zon schijnt 20 graden en dat dan in Oktober het kon beroerder ,denk dat we dat ook nog wel krijgen heel ander weer. Wat er dan aan vooraf gaat is het uitzetten en opbouwen van het parcours ,4 weken lang op de Zat morgen zijn een aantal enthousiaste Crossers bezig ,ervoor is er al gemaaid ,paaltjes prikken ,linten spannen en nog veel meer ,ook toen zat het weer mee .

Het programma is gemaakt met een mooie folder ,EHBO en JURY  worden weer vastgelegd  voor deze opstart ,dus het kan beginnen .Dat er dan nog wel wat mis kan gaan hebben gemerkt ,geen bar bediende geen koffie geen vrijwilliger……personeel gebrek  alom .!!!

Gelukkig kan iedereen zich inschrijven

De inschrijving staat er klaar voor en zie een groot aantal inschrijvers uit de gehele regio en ver daar buiten melden zich in drie categorieën aan  +-  70 ,Starters ,,  denk dan al arme jury  met twee debuterende wordt een zware opgave ,maar ze hebben echt wel hun best gedaan zie het maar voor je  2 categorieën   60  man die elkaar inhalen en passeren soms nog wiel aan wiel voorbij komen met twee kleuren rugnummers en dan snel noteren ,maar wie rijd er nu op een rondje ? ja dat gebeurd ook nog  met hele snelle mannen .

A-klasse (40-)

11.00 uur de A.klasse is nu 40- vertrekt  en stuiven vol goede moed het veld in ,een groepje renners blijft even bij elkaar maar dan zijn het 3 renners die aan elkaar gewaagd zijn en dan zijn het er nog twee die een onderlinge wedstrijd gingen uitmaken wie de kampioen zou worden  een mooie strijd tussen Richard en Max  met Lars die deze mannen lang kon volgen ,achter hen is er geknokt voor elke plaats tussen alle renners bekende en nieuwe gezichten ,er werden bidons aan gereikt, door het lint gereden maar, geen modder mee genomen ook wel fijn .

Hieronder  volgen de uitslagen  hoop dat de eerste 10 goed zijn en de anderen zijn genoteerd volgens de lijst van binnen komst .Veel tevreden klanten met bedankjes voor het geen wat er werd geboden ,ze weten waar ze staan en wat er nog moet komen .

B-klasse (40+)

11.01 uur B.klasse is 40 + starten  ze zien de eerder gestarte renners gaan en weten daar moeten we ook heen  bij de eerste doorkomst zien we dat de snelste op kop net zo hard gaan als de A.renners en doen +_ 7 min over een rondje ,een zestal renners scheiden zich af  en  zorgen dat het veld uit elkaar valt ,er wordt veel geschoven het was in halen en ingehaald worden ,het was Hans die snel de kop nam en ook niet meer afstond ,Mitja knokte zich naar voren en Jacco kwam op tijd voor een mooie plaats ,de grote groep viel helemaal uit elkaar maar de onderlinge strijd was er niet minder om heb mannen gezien die blij waren met het bordje laatste ronden ,maar ook een die een rondje meer reed dan nodig was,hij vond het niet erg , wist dat hij had gewonnen . Proficiat.

Uitslag hier onder .

C-klasse (dames)

11.02 uur  C.klasse is Dames  een klein groepje vertrekt met veel zin ,verschillend leeftijden en ervaring ,dat zien we al snel het groepje valt al snel uit elkaar maar rijden nooit alleen worden ingehaald en halen in  Isa trekt er op uit en Evie  kan  wel volgen  Susan knokt weer in haar eigenstijl en blijft Charlotte voor .en zo is dan ook de uitslag . Bij de komende wedstrijden /competitie zullen ze meer tegenstand krijgen met meer deelnemers van zowel  Jong als Oud .we gaan het zien .

UITSLAG  A  KLASSE      UITSLAG  B KLASSE
1e Richard Sleumer  1e Hans Jongeling
2e Max  Haaksman 2e Mitja van Toorenburg
3e Lars  v d Laan 3e Jacco de Bruin
4e Dennis van Eijk 4e Jasper de Heus
5e Querian  Eijgensteijn 5e Dennis  Versteegh
6e Carlo  Vermeulen 6e Jan Wiersma
7e Koen  Timmerman 7e David van Dijk
8e  Tammo Hoogakker 8e Jeroen Meulmeester
9e  Remy Meeuwse 9e Jeroen Welmer
10e  Matthys Twisk 10e  Gijs Jongeling
11   Max  de Ruiter 11  Wim van der Laan
12   Eelke  Nikkels 12  Marijn  Teernstra
13 Thijs  Beetsma 13  Jacco  Schuurman
14  Chase Wreyford 14  Hans  Vaneker
15  Frank  Nieuwendijk 15  Olaf  Brouwers
16  Sam Thomas 16  Wim van  Leest
17  Gijsbert  Worst 17  Robert  Crommentuijn
18  Mark van de Wiel  18 Roland van Domselaar
19  Cas  Coppens 19 Chris  MC  Kenney
20  Twan  Klijn 20  John van de Hoef
21   Jurgen  Boog 21  Jos van de Heuvel
22  Lars van de Berg 22  Timo  Klok
23   Tom van Leeuwen 23  Gertjan de Greef
24   Tim  Brinkman 24  AnneJan  Stuy
25  Marten  Schuurman 25  Steven  Kroosbergen
26  Tom van Lint 26  Walter van Asch
27  Tijmen  Honderlink 27  Gijs van Wiechen
28  Syb  Mazeland  28  Arjan  Scheer
29  Rinske  Tjeerdsma 29  Kees van Wijk
30  Hajo van Dijk  30  ???? DNF
31  Doug  Collins
32  Joy van Lint

Nu nog een vraag die ik kreeg wie o wie heeft foto`s gemaakt (dame)? er wordt om gevraagd.

En nogmaals een vraag wie kan en wil zo af en toe helpen met jureren en iemand die in het paviljoen achter de Bar wil staan om onze gasten van een drankje te voorzien .HEEL HARD NODIG .

Dan nodigen we iedereen weer uit voor de volgende  wedstrijd ,de eerste van de Competitie op Zaterdag 21 Okt  of op Zondag 22 Okt de eerste rit van de Midden Nederland Competitie .

Groet Jan Haaksman .