Verslag van de 10e veldrit in de competitie.

21 december 2022, door veldrijden

Zaterdag 17 Dec. 10e rit Veldrit competitie.

 

Daar gaan we weer op pad voor de 10e rit, tevens de voorlaatste van dit seizoen Veldrijden, het kan nog glad zijn op de weg maar dat valt wel mee. Hier en daar was het nog glibberen, ik heb wel 4 wielen onder mijn kont dat scheelt. Maar hoe zou het zijn op ons parcours waar men maar op twee wielen zich voort moet bewegen. Had al een berichtje van de parcoursbouwer gekregen dat er het nodige was aan gepast, vrijdagmiddag was het al uitgezet en Chris zou het nog na lopen/fietsen en heeft het hier en daar aangepast. Ja ja veiligheid hoort er ook bij en we zijn zuinig op onze deelnemers. Jammer is dan wel dat het aantal inschrijvers hard achteruitgaat, ik hoop eigenlijk dat er de volgende rit weer veel meer zullen zijn bij de laatste rit en prijsuitreiking. IK REKEN ER OP!!

Mooi vind ik het dat bij de inschrijvers een oud jeugd lid staat, die woont nu in Amerika en het is minstens 40 jaar geleden dat hij bij ons fietste en er een groepje vrienden is ontstaan die nu nog regelmatig met elkaar fietst en contact heeft. Hij heet Fedor en doet mij altijd denken aan Fedor den Hertog een klasbak ook in die tijd, dat hij nog hard kan fietsen… Kijk maar in de uitslag in de B. kl. De fietsen bleven redelijk schoon gelukkig want een afspuit plek kon ik niet maken de kraan en de slang waren nog bevroren een blok ijs, daar kan ik niets mee.

11.00 uur de A. klasse vertrekt vol goede moed ze hadden er zin in. Het is Remy die zich warm trapte en als eerste doorkomt met Carlo en Jacco er kort achteraan, Carlo blijft in de buurt en dat blijft 4 ronden zo, Jacco gaat onderuit en moet dan weer in de achtervolging. Tom S komt naar voren en bijt zich voorin vast en als Dennis eenmaal op stoom is schuift hij wat plaatsen op.  Tom V zakt een paar plekjes zo tegen het eind en David en Jeroen wisselen van plek en dat doen ze de laatste vijf ronden. Freek is wel gestart maar niet gefinisht. DNF. Tom V heeft zelf niet te veel last van de kou, maar zijn fiets wel, schakel problemen door bevroren kabels. Maar hij kan wel door tot het einde.

 

UITSLAG A. KL  1e Remy Meeuwsen Stadion .2e Carlo Vermeulen CS030.3e Tom Snijders Stadion .4e Dennis Versteeg Volharding .5e Jacco de Bruin Stadion .6e Tom Veldhuijzen CS030. 7e David van Dijk Stadion .8e Jeroen Wellner CS030. DNF  Freek de Jong Batauwers.

11.01 uur B klasse vertrekt en komen na +- 6,30 min weer door met Thijs op kop en die blijft zo 6 ronden de leiding houden. Fedor rijdt op een geleende MTB maar komt ook steeds door op de 2e plek en met aanmoedigingen van zijn Moeder verrast hij zichzelf om dan ook nog 2e te worden. Eerst is het Tom die goed in de buurt blijft, maar dan komt Wim opzetten en schuift ertussen. Robert bijt zich vast en houd de boel wel in de gaten want …….Gijsbert doet aan achtervolgen en blijft zo zijn voorganger nog wel zien. Hans en Bas wisselen van plaats en dat doen Timo en Dirk ook, een onderlinge strijd mag ook. Hayo en GertJan doen dat ook en houden zo Chris en Patrick net achter zich, An doet haar best en trapt zich warm, maar was blij dat de laatste ronden werd aangegeven. We hebben Lars zien tobben met zijn ketting, Joey met een gebroken ketting, Marijn is gevallen net als Rolf, Manon hield het voor gezien na ook een val en pech en het ging juist zo goed, jammer.

 

UITSLAG B KL  1e Thijs Beetsma CS030.2e Fedor Wouda USA .3e Wim van der Lede AXA .4e Tom van Lint Stadion .5e Robert Crommentuin Stadion .6e Gijsbert Worst CC SUD .7e Bas Elenbas Utrecht .8e Hans Vaneker WTC Maarsen .9e Timo Klok Dirt Bag. 10e Dirk Rietberg Dirt Bag. 11e Hayo van Dijk Dirt Bag. 12e GertJan de Greef Stadion .13e Chris Mc Kenney SRAM .14e Patrick Gerwig Stadion .15e An Schoot Uiterkamp CS030. DNF. Joey van Lint, Lars van de Berg, Marijn den Hertog, Rolf Gepke, Manon Milner.

11.02 uur ook de C. klasse mag vertrekken het is jong tegen oud. Vader tegen Zoon, maar wel enthousiast voor het veldrijden, Ties gaat steeds beter rijden en neemt de leiding en Hugo kan net volgen Jesper trekt zijn eigen plan en houd Seppe en Kees gewoon achter zich.

Waar in de andere klasse uit gekeken werd naar het bordje laatste ronden was Kees niet te stoppen die reed langer als de laatste renner van de A. klasse en zegt dan… lekker gereden, had het niet koud zeker.

 

UITSLAG C klasse 1e Ties Lindner Stadion .2e Hugo ten Hove Stadion .3e Jesper van de Ven Stadion .4e Seppe Lindner Stadion. 5e Kees van Wijk Stadion.

 

Bij de A klasse is het nog spannend in voor de overwinning in het klassement, in de andere klasse kunnen er nog gekke dingen gebeuren maar lijkt de winnaar wel vast te staan. Je ziet het in het klassement-10

Onze fotograaf heeft zich niet laten afschrikken door de kou en heeft weer de nodige foto’s gemaakt!

De 11e rit is volgende week Zaterdag, laatste van deze competitie net voor Kerst sluiten we af met de prijsuitreiking. Komt allen tezamen.!

 

Ook dan is iedereen welkom, ook met je ATB/MTB

 

Groet Jan Haaksman.