Verslag van de 3e veldrit in de competitie

30 oktober 2022, door veldrijden

Zaterdag 29-Okt 2023.

 

Vandaag de 3e rit van de winter/crosscompetitie, maar het is nog een beetje zomer.  Dat wordt zweten, iedereen start ook gewoon in de korte broek en korte mouwen en ook de fietsen blijven schoon. Dat het zo hier en daar wel glad is komt door het natte gras wat ook nog door is gegroeid door het mooie najaarsweer. De parcoursbouwer had weer een zwaar rondje uitgezet en dat zagen we als ze puffend en uitkijkend naar het bordje van de laatste ronden vlak langs ons kwamen. Voor sommigen was het net toch nog een rondje te lang want die hadden pech…. materiaal/lekke band en dat in de laatste ronden is dan dubbel ……..balen!!! Ook al waren er door de herfstvakantie wat minder deelnemers (denk ik) was onze vaste groep Dames en Heren er en gingen er toch weer 58 van start. Met nieuwe bekende gezichten, alleen had de jury meer nummers te noteren als dat er op de inschrijflijst staan, OPGELET dus vast rugnummer oké maar je moet je wel aanmelden bij de inschrijftafel, je gezicht kennen we wel maar nu gaat het om je nummer wat genoteerd moet worden! Dankzij het mooie weer was er ook veel publiek zo in de buurt van de Start/Finish.

 

11.00 uur de A. Klasse vertrekt met 18 man en de eerste doorkomst gaat in 6.45 min dat worden dan wel 8 rondjes. Knap is het dan ook dat Max alle rondes als eerste doorkomt, met steeds ook kort daar achter afwisselend Bart en Mart die dit ook alle rondes volhouden. Vervolgens is het Koen die een prima start had en zo ook deze plek veiligstelde, Remy schuift elke ronden wel een plekje op, en Menno bijt zich vast in Remy zijn wiel. Mathijs blijft Carlo, Robert en Tom voor, en Dale was er ook weer en die hield Dennis achter zich. Dan was het Twan die Josh en Jacco van zich af wist te houden. Ondertussen melden zich Joep en J…..Welner met materiaalpech af bij de jury en een renner had even gemist dat het de laatste ronden was en reed stug door een extra rondje, hij zal het wel stil gevonden hebben dat rondje, alles was binnen.

 

1e Max Haaksman Stadion 2e Mart Reiling Domrenner 3e Bart Lemming (prof) Volker/Wessel 4e Koen Timmerman Stadion 5e Remy Meeuwsen Stadion .6e Menno van Hees Domrenner 7e Mathijs Kuipers Stadion 8e Carlo Vermeulen CS030 9e Robert Warmer Stadion.

10e Tom Veldhuizen CS030 11e Dale Watley Stadion 12e Dennis Versteeg Volharding.  13e Twan Klijn CS030 14e Jacco Schuurman Stadion 15e Josh Speer Stadion 16e …………….?  DNF Joep Keijsers Volharding         DNF J…….Wellner.

11.01 uur de B. kl start ook nu weer met de meeste deelnemers, op de lijst staan 31 namen ook hier weer nieuwe namen die kennis komen maken, ze vliegen er gelijk in en we zien Marten met Arne al snel langs komen met Peter daar nog dichtbij. Marten moet toch de kop afstaan aan Arne die de leiding kan houden tot het einde. Peter op zijn MTB kan de kop goed bij houden en schuift langzaam dichterbij met Tjalling in zijn wiel die zo weer Richard en Nout achter zich weet te houden. Ook onze jonge dame Evie zit vooraan en houdt daar stand. Dan komen Gijsbert, Ewoud met Tom in zijn wiel opstoom en laten Robert, Dolan en Hans achter zich. Hans rijdt constant op dezelfde plek en laat Roland, Floris en Sander zijn achterwiel zien. Sander blijft Arjan voor en Sander en Mark zien Walter naderen maar die passeert ze niet meer, Patrick sluit de rij. Ondertussen waren er veel uitvallers, Lars reed lek, Dirk had pech, Max ook problemen, Evie hield het voor gezien, Joey zijn benzine was op, Hugo en Sander materiaal mankementen. Ook misten we er een paar…echt waar.!

 

1e Arne Witsenburg Stadion 2e Marten Schuurman Stadion 3e Peter de Jong   op MTB .4e Tjalling de Haas ……..5e Richard de Kruif Stadion .6e Nout Strik Domrenner .7e Gijsbert Worst CC Sud .8e Ewoud van der Kleij Domrenner 9e Tom van Lint Stadion 10e Robert Crommentuyn Stadion   11e Dolan Albers ……. 12e Hans Vaneker   WTC Maarssen 13e Roland van Domselaar Stadion 14e Floris Bakker van Ommeren Adelaar 15e Sander Brinkhuis ……16e Arjan Scheer Volharding 17e Sander van Casteren CS030 18e Mark van der Wiel CS030 .19e Walter van Asch Stadion 20e …………..21e Patrick Gerwig Stadion . DNF  Dirk van der Donk, Max de Ruijter, Joey van Lint, Sander Bakker, Lars van de Berg, Evie Reijn, Hugo ten Hove. Missen er ………..4???

11.02 uur ook de C. kl gaat van start met een gemengde groepje van jong, oud, dames en heren. Het is Arjanne die de kop neemt en dat ook ronde lang volhoudt met Susan kort daarachter en Tiara blijft in de buurt en wisselt van plaats met Jesper. Bas valt uit met pech en Kees en Arie houden elkaar in de gaten. Wanneer de laatste ronde in gaat rijdt Arjanne lek en dat is dan wel heel jammer, Susan komt dan op plaats één door, Tiara was opgeschoven ondanks een val/schuiver en deed zich zeer, valt gelukkig mee volgens de EHBO van dienst. Arie heeft ook een probleempje maar komt lopend over de streep. Dat mag ook. De 5 rondjes zitten erop. Maak de uitslag maar op.

 

1e Susan van Domselaar Stadion 2e. Jesper van de Ven Stadion 3e Tiara Kobalt Stadion .4e Kees van Wijk Stadion .5e Arie den Brave WTC Woerden                 DNF  Arjanne Sikking (lek) Bas Elenbaas pech.

 

Voor de volgende wedstrijd LET OP ook met een vast nummer moet je wel inschrijven. Handig voor de jury.

En hebben jullie die mooie GROTE FOTO`S gezien in ons paviljoen, toch wel stoer hoor als je daar op staat!!! Bekijk nog meer foto`s via deze link, weet zeker dat jij er ook op staat, met dank aan FOTO LINT die bijna elke week aanwezig is.

 

De 4e rit is op Zaterdag 5 Nov START is om 11.00 uur inschrijven kan vanaf 10.00 uur

Iedereen is weer welkom ook met een MTB/ATB fiets.

 

Groet Jan Haaksman

En hier vindt je de laatste standen in de competitie: 2022-klassement-3