Verslag van de 4e veldrit van het seizoen

9 november 2021, door veldrijden

Alweer de 4e rit van de Competitie. De deelnemers waren er weer in grote getalen, nu zelfs meer dan 60 verdeeld over de 3 categorieën. Volop nieuwe gezichten die voor het eerst op ons parcours kwamen rijden /testen. Ondanks de regen van de afgelopen dagen lag het rondje er goed bij deze morgen, natuurlijk ook stukken met modder en slecht te begane stukken maar dat hoort er toch bij in een veldrit. Ook stond er aardig wat wind en ja daar moet je dan tegenop, maar jij niet alleen…

Ook de Beruchte Trap was in de ronde opgenomen, een uitdaging op zich. Ik heb eigenlijk geen klachten gehoord er over of komen die nog een volgende keer..?

A-klasse

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, fietsende mensen, fiets, buitenshuis en de tekst 'S HOGESCHOOL'

De A klasse vertrekt met 15 deelnemers en doen over de ronde van +- 3000 meter een kleine 6,5 minuut, dat wordt puzzelen met de ronden die gereden gaan worden. Jaja het worden 9 ronden… Voor sommigen net 1 rondje te veel die kwamen op ruim een uur wedstrijd uit. De tijd nemen we bij de eerste doorkomst op en proberen dan te beredeneren hoeveel ronden het gaan worden en dat komt dan voor sommige net niet en andere goed uit .

Het is Jesse die 3 ronden als eerste doorkomt met Thomas in zijn wiel dan is het Thomas die de kop neemt met Dale daar kort achter en die alle ronden dat plekje kon vast houden ,ook Robert beet zich vast op de 4 plaats Jesse knokt zich weer op kop en Thomas moest nu genoegen nemen met de 2e plaats ,Casper en Jan de H wisselde van plek en lieten het op de laatste ronde aan komen wat in het voordeel uitviel voor Casper.

Remy volgt goed en wisselt van plek met Menno en Ton strijd met Ewout om een plaatsje bij de eerste tien Martin ,Mathijs en Jasper ,Koen en Lex maken de 9 ronden vol ,en waren blij het bord te zien van laatste ronde

Uitslag A.klasse 1e Jesse Haaksman Stadion 2e Thomas Parie SingelSpeed Club 3e Dale Wathey BeatCyclingClub 4e Robert Warmer Domrenner 5e Casper v d Woude Jan van Arckel 6e Jan de Heer Stadion 7e Remy Meeuwsen Stadion 8e Menno van Hees Domrenner 9e Tom Veldhuijzen CS030 10e Ewout v d Kleij Domrenner 11e Mathijs Twisk CS030 12e Martin v d Berg Stadion 13e Jasper Haest de Jonge Renner 14e Koen Timmerman Stadion 15e Lex Ligtenberg Domrenner .

B-klasse

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, fietsende mensen, fiets en buitenshuis

In de B-klasse is het en wordt het weer dringen als er 36 renners waaronder 1 dame van start gaan, we kijken naar de 1e doorkomst en zien Nigel langs komen met Marten in zijn wiel in bijna dezelfde ronde tijd als in de A-klasse. Het is Jip die ook voorin doorkomt, maar in de volgende rondes is het Jip op 1 en Nigel die op die plek 2. Hij blijft door knokken tot het einde. Het is Tom S die dan op de 3e plaats door komt en onze Tom v Lint zit hem op de hielen maar zakt weer terug. Merijn schuift elke ronde verder naar voren en zo toch nog voor Twan wist te eindigen. Marten komt naar voren en pakt zo een plekje bij de eerste tien, David bleef Tom van L net voor deze keer.

Dapper tussen al deze mannen doet Rozemarijn goed mee en laat op het eind er nog een paar achter zich, we zien alle renners afzien en voor hen die er voor het eerst waren eindigen met “ja ja dit is zwaar.”

Wij zagen renners met MTB en ook nog met Singlespeed rijden tussen alle veld/cross fietsen in en deden er niet voor onder. Ook hier mee doe je mee voor de eerste plaats …toch Thomas !

Uitslag B. klasse 1e Jip van Montfoort WTOS Delft 2e Nigel van de Burg …3e Tom Snijders …4e Merijn Teernstra Stadion .5e Twan Klijn CS 030 6e Chase Wreyford ….7e Wim v d Lede AXA . 8e Marten Schuurman Stadion 9e David van Dijk Stadion 10e Tom van Lint Stadion 11e Dolf Kloosterziel WV Amstel 12e Jan Sanders Adelaar 13e Jacco Schuurman Stadion 14e Robert Crommentuijn Stadion 15e Jasper Schoorl Fietskoerier 16e Joep Tichelaar Stadion 17e Max de Ruiter CS 030 18e James Mckellar… 19 Paul Motauban Adelaar . 20e Peter Jansen Team Utrecht 21e Timo Klok………22e Jos v d Heuvel Stadion 23e Thomas Nekkers Domrenner 24e Dirk van der Donk ….25e Jeroen Meulmeester 26e Gertjan de Greef Stadion 27e Floris Backer van Ommeren Adelaar . 28e Roland van Domselaar Stadion .29e Walter van Asch Stadion 30e Rozemarijn van Ammerlaan WTOS Delft 31e John van de Hoef CS030 32e Lex van Deijnen …33e Jeffrey van Rossum …34e Arjan Scheer Volharding..35 Chris Mc Kenney SRAM 36e Dolon Albers …..

C-klasse

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, fietsende mensen, fiets en buitenshuis

De C klasse vertrekt met 10 deelnemers waarvan 4 Dames. Ook nu is er strijd voorin tussen Tijmen en Lars die elkaar strak in de gaten houden. Kort daar achter Susan die wat later terug zakte en door Johan weer werd gepasseerd. Hier achter streden Brigitte, Lillian en Tiara en bleven Paul en Kees net voor. Ook nu weer pech voor Piet ,wel gestart maar het einde niet gehaald .

Uitslag C klasse 1e Lars van de Berg Stadion jeugd 2e Tijmen Hondelink …..3e Johan Janszen Stadion 4e Susan van Domselaar Stadion 5e Brigitte Roos Stadion 6e Lillian de Jong Klein Verzet 7e Tiara Kobald….. 8e Paul ten Ham CS 030 9e Kees van Wijk Stadion DNF Piet Hoevers .Volharding .

Wat hebben we een GROTE serie foto`s gekregen, te zien op Facebook, hoort zegt het voort. Iedere deelnemer staat er gekleurd op met dank aan Lodewijk Lint de foto graaf ter plekke.

De volgende rit is Zaterdag 13 November inschrijven vanaf 10 uur en de Start is om 11 uur. Een ieder is welkom ook met je MTB/ATB .

Groet Jan Haaksman

 

De tussenstand in de competitie vinden jullie via deze link.