Verslag van de 5e veldrit in de competitie

15 november 2022, door veldrijden

Zaterdag 12 Nov 5e rit van de Veld competitie.

 

Ja ja alweer de 5e rit van de wintercompetitie, zo staat het te boek maar het lijkt wel de voorjaarscompetitie, en komt het dan door dat goede weer dat er weer meer starters zijn! De renners vinden ons parcours in elk geval heel prettig, ik hoorde ook een paar renners die dit hadden opgezocht die anders open/landelijke wedstrijden rijden. Volgens de inschrijflijsten… 76 deelnemers verdeeld over de drie categorieën met 28 renners in de A. klasse, heel mooi en niet eerder met zoveel. Volgens de parcoursbouwer bijna hetzelfde rondje als een week eerder maar dan wel iets zwaarder, de snelste mannen deden er toch 8 minuten over. Door het goede weer is het nog steeds geen modderpoel (is niet erg) en zo blijven de fietsen aardig schoon. Het materiaal heeft het zo toch minder zwaar te verduren. Jammer wel zijn weer een aantal lekke banden. Ook het betaalsysteem liet ons in de steek wel vervelend is net als het dan ook nog zo druk is, ik hoop de volgende keer weer een werkend apparaatje te hebben. We gaan het zien!

11.00 uur Start A. klasse. De eerste ronden gaat snel 8 min zijn ze onder weg, het zijn Martin, Rinus en Bart die het tempo aan geven elke ronde weer Bart was wel heel snel aan de leiding en gaf die niet meer af. De gebroeders Mijnten wisselde elkaar af in de achtervolging en hielden stand zo voorin, Koen kwam elke ronde een plekje naar voren maar moest Mart voor zich zien en Menno vlak achter zich. Jesse handhaafde zich nu zonder pech goed voorin, Robert en Remy hielden Tom achter zich, Martin en Mathijs joegen elkaar op en zo kwam Nout wel dichterbij maar hen niet voorbij. Onderlinge strijd was er tussen Josh, Dale, Jesper en Renè die er alles aan deden om Jan, Arne en Jacco achter zich te houden, uitvallers waren er ondertussen ook lekke banden/materiaal pech heel jammer.

 

UITSLAG A. klasse .1e Bart Lemmen Volker/Wessel (prof). 2e Martin Mijnten Eemland. 3e Rinus Mijnten Eemland. 4e Mart Reiling Domrenner. 5e Koen Timmermans Stadion. 6e Menno Hees Domrenner. 7e Jesse Haaksman Stadion. 8e Robert Warmer Stadion. 9e Remy Meeuwse Stadion. 10e Tom Wolters Volharding. 11e Mathijs Kuipers Stadion. 12e Martin van de Berg Stadion. 13e Nout Strik Domrenner. 14e Jesper de Heus Volharding. 15e Josh Speer Stadion. 16e Dale Wathey Utrecht. 17e Renè van Seumeren SFZ Team. 18e Jan Wiersma Stadion. 19e Arne Witsenburg Stadion. 20e Jacco de Bruin Stadion. 21e Thijs Beetsma CS030. 22e Twan Klijn CS030. 23e Frank Nieuwendijk Stadion. 24 e David van Dijk Stadion. 25e Jeroen Welner CS030. 26e Ewout van der Kleij Domrenner. 27e Carlo Vermeulen CS030.

11.01 uur de B. klasse vertrekt met heel veel deelnemers 39 staan er op de lijst ja zelfs van der Poel is erbij, dat belooft wat! De eerste ronden zijn het groepjes die langs komen dat is snel noteren van de nummers, later valt het weer uit elkaar met gaatjes in de groep, maar met hulp van …. Lukt het weer. Het is Jacco S die 3 ronden op kop door komt, met Peter kort daar achter, dan neemt Peter (op zijn MTB ) de leiding en staat die niet meer af. Het is Wim die constant op dezelfde plek doorkomt en daar op plaats 3 zich niet meer laat passeren, Tom bijt zich lang vast voorin maar moet toch buigen en zakt weer naar achter. Ook Lars kan het tempo even niet vasthouden en gaat verder naar achteren, Jolien doet lekker mee tussen de mannen en kan goed mee, Robert heeft de vaart er in en ziet Patrick, Max, Gijsbert en Hidde toch nog voor hem eindigen. Merijn en Cas knokken zich zo wel bij de eerste 10, Tom moet toe zien dat Roland, Peter Jorre, Chase en Tjalling hem nog voorbij gaan,  voor hem wat het even op. Hans kan Floris, Sander, Manon en Mark achter zich houden. Jos is in de slag met GertJan die dan weer Rolf en van der Poel, Andrè voor blijven, dan volgen nog Dirk met Lars aan het wiel, Timo laat zijn achter wiel aan Ossip zien, die Patrick en Jeroen niet meer laat passeren. Jammer genoeg vielen hier ook 6 renners uit met pech.

 

UITSLAG B.Klasse  1e  Peter de Jong  Houten  .2e Jacco Schuurman Stadion .3e Wim van der Leden AXA .4e Hidde Smits Volharding .5e  Gijsbert Worst  CC SUD  .6e Max de Ruiter CS030 .7e Patrick van Rooij  IJsselstein .8e Robert Crommentuijn  Stadion  .9e Merijn den Hartog  Batauwers .10e Cas Coppens  ZTIKZ .11e Tjalling den Haas Houten .12e Chase Wreijford  Dirti Bag  .13e Jorre van der Bijl Volharding .14e Jolien Jansen  S for Z  15e Peter Jansen  Team Utrecht .16e Roland van Domselaar  Stadion .17e Tom van Lint Stadion .18e Hans Vaneker  WTC Maarssen .19e Floris Backer van Ommeren .20e Sander Brinkhuis  Houten .21e Manon Milner Stadion . 22e Mark van der Wiel CS030 .23e Jos van de Heuvel Stadion. 24e GertJan de Greef Stadion .25e Rolf Gelpke Utrecht .26e Andrè van der Poel Volharding .27e Dirk Rietberg Dirt Bag .28e Lars van den Berg Stadion .29e Timo Klok Dirt Bag. 30e Ossip van de Vegte Domrenner.  31e Patrick Gerwig Stadion .32e………….? 33e Jeroen Wissink Utrecht. DNF Douglas Collins Michiel Maas, Marijn Teernstra, Hayo van Dijk, Sander van Casteren. Joey van Lint, had pap in de benen, is dat ook pech.?

 

11.02 uur 9 starters in de C. klasse. Zelfde ronde /andere tijden. Het is Hugo die er zin in heeft en de eerste rondes op kop door komt maar Arjanne komt op stoom en neemt de kop over en laat niemand meer voorbijkomen. Ties gaat steeds beter en nestelt zich vooraan en houd Susan en Bas mooi achter zich, had Jesper zijn dag niet of deed hij bewust rustig aan, Leen was te snel gestart en moest dat bekopen, zakte terug. Piet was er ook weer bij en die kon Kees van hem af houden. Hier miste we een paar trouwe klanten.

 

UITSLAG C. klasse: 1e Arjanne Sikking Stadion. 2e Hugo ten Hove Stadion MTB. 3eTies Lindner Stadion. 4e Susan van Domselaar Stadion. 5e Bas Ellenbaas Stadion. 6e Jesper van de Ven Stadion. 7e Leen de Munnik Stadion. 8e Piet Hoevers Volharding. 9e Kees van Wijk Stadion.

 

Mocht het wat langer duren voor het verslag op de site staat even geduld Max is aan het verhuizen. (Bericht van de redactie :-) Excuus is dinsdagavond snel genoeg?)

De laatste tussenstanden vindt je hier: 2022-klassement-5  Koen maakt elke week een video en ook zijn er weer veel foto’s gemaakt!

De 6e rit van deze Competitie is Zaterdag 19 November.

Inschrijven vanaf 10.00 UUR   de Start is om! 11.00 uur.

Iedereen is weer welkom ook met je MTB/ATB fiets.