Verslag van de 6e veldrit in de competitie

21 november 2022, door veldrijden

20 November Zaterdag 6e rit van de Veldcompetitie.

 

Het was KOUD en winderig deze ochtend, dat was voorspeld weet ik, maar op de Nedereindseberg is dat toch even wat anders, het waait er altijd en als het dan nog een koude wind is dan voel je dat zeker….. Toch zag ik enkele stoere renners gewoon in de korte broek en een shirtje langs komen bbbbbbrrrrr…. Later hoor je dat als je eenmaal bezig bent het wel meevalt ja, ja nou lekker dan.

Als de temperatuur uitgaat maken hoeveel deelnemers er zullen zijn, dan hoop ik dat het niet nog kouder wordt, of dat het regent/sneeuwt. Na vorige week waar er 76 deelnemers waren zijn er nu  57 vertrekkers waarvan verschillende nieuwe gezichten die het ook een keer mee wilde maken. Een vriendengroep die elkaar onderling betwisten waarbij de gedachte van meedoen het belangrijkste is.

 

11.00 uur De A Klasse vertrekt voor een nieuw rondje met een rondetijd van ± 7 min kwam de uitzetter van de ronde als eerste door gevolgd door Menno en Martin. Dat bleef ronden lang zo en daarachter waren het Tom, Mathijs en Robert die gezamenlijk probeerden in de buurt van Koen te blijven, Jacco Sch ….schoof mooi op en kon zijn plekje goed vast houden tegen het einde. Frank, Roel, Josh en Carlo wisselde van plaats maar in de laatste ronden kwam er geen verandering meer. Jacco reed constant en hield David, Twan en Steijn wel achter zich. Ook nu weer uitvallers met materiaalpech en/of lekke banden. Zal je altijd zien rijd je lekker en goed mee voorin en dan gebeurt dat, heel jammer voor Mart, nr. 31…..? en Jasper. De stand aan kop veranderde niet meer, en zo reed Koen 8 ronden aan de leiding.

 

UITSLAG; A. Kl 1e Koen Timmermans Stadion. HOERA.! 2e Menno van Hees Domrenner. 3e Martin van de Berg Stadion. 4e Mathijs Kuipers Stadion. 5e Robert Warmer Stadion. 6e Tom Veldhuijzen CS030. 7e Jacco Schuurman Stadion. 8e Carlo Vermeulen CS030. 9e Josh Speer Stadion. 10e Roel de Vries Volharding. 11e Frank Nieuwendijk Stadion. 12e Jacco de Bruin Stadion. 13e David van Dijk Stadion. 14e Twan Klijn CS030. 15e Stijn Verweij Stadion. DNF Mart Reiling Domrenner. Jasper Steverink Domrenner en nummer 31 …?

11.01 uur Er vertrekken 31 renners in de B-klasse waarbij 2 Dames, die zich goed weten te handhaven tussen de mannen. Arjanne komt over van uit de C. kl heel goed gedaan! Marijn komt als eerste door en doet niet onder voor de tijd van de A renners, ja hij houdt dit 6 ronden vol alleen in de laatste ronden moet hij er 3 voorbij laten gaan van wege een lekke band.. dat is zuur. Het zijn Chase, Hidde en Wim die ronden lang aan het jagen zijn maar niet dichter komen, dat doet wel Peter die een slechte start had.? En elke ronden wat opschuift, dat doet ook Tom die al puffend zijn laatste ronden reed maar toch wel voorin meedeed, Jan S was er ook weer en moest wel Robert en Cas nog voor laten gaan. Patrick hield Lars achter zich maar Lars reed weer goed, verleden week teste hij zich en had Corona en zijn Pa en dag later.. Hans wilde geen Dame voor laten gaan en hield Manon nog op afstand, Jos moest ondanks alle inspanningen Timo en Peter voor laten en had Roland kort achter zich. John hield Arjanne achter zich en Rolf hield stand op zijn plekje en eindigde in dit veld op plaats 20. Dan zien we Sander die Gertjan voorbij is gegaan maar die rijdt de laatste ronden op een kinderfiets vanwege pech, maar zo rijdt hij wel de wedstrijd uit. Ook zien we Walter weer, ook een keer over de kop gaan vlak achter ons, stoer toch weer opstappen, net weer terug na CORONA maar wel weer aanwezig. Andries komt uit Amersfoort ons rondje verkennen en blijft Arjan, Tijmen, Derk en Tom wel voor. Nummer 21 zit hier nog wel tussen maar wat is zijn naam? Ook hier pech gevallen die DNF achter hun naam krijgen.

 

UITSLAG  B Kl 1e Wim van der Lede AXA. 2e Hidde Smits Volharding. 3e Chase Wreijford Dirt Bag. 4e Marijn Teernstra Stadion. 5e Peter de Jong Houten. 6e Tom van Lint Stadion. 7e Robert Crommentuijn Stadion. 8e Cas Coppens ZTIKZ. 9e Jan Sanders Groenewoud. 10e Patrick Gerwig Stadion. 11e Lars van de Berg Stadion. 12e Hans Vaneker WTC Maarse. 13e Manon Milner Stadion. 14e Timo Klok Dirt Bag. 15e Peter Jansen Team Utrecht. 16e Jos van de Heuvel Stadion. 17e Roland van Domselaar Stadion. 18e John van de Hoef CS030. 19e Arjanne Sikking Stadion. 20e Rolf Gelpke Stadion. 21e rug nr. 21. 22e Sander Brinkhuis Houten. 23e Gertjan de Greef Stadion. 24e Walter van Asch Stadion. 25e Andries Lamain Amersfoort. 26e Arjan Scheer Volharding. 27e Tijmen Hondelink Utrecht. 28e Derk Rietberg Dirt Bag. 29e Tom Nieuwenhuis Utrecht. DNF Joey van Lint Stadion, wilde nog wat foto`s maken of zoiets. DNF. Dirk van der Donk.  DNF. Gijsbert Worst.

11.02 uur 8 vaste renners die in de C klasse starten en er vol voor gaan. Het is Hugo die gewoon op zijn MTB fiets dit rondje wel aan kan en op kop doorkomt, het is Ties die ook een snelle start had met Susan daar weer kort achter. An blijft achtervolgen en kan Kees goed voor blijven, Arie verlaat het strijdtoneel, nog niet helemaal lekker, maar heeft het geprobeerd. Bas heeft aan het eind nog wat pech, en Gabriel heeft zo kennis gemaakt met het veldrijden en reed keurig zijn rondjes uit.

 

UITSLAG; C Klasse Hugo ten Hove Stadion. 2e Ties Lindner Stadion. 3e Susan van Domselaar Stadion. 4e An Schoot Uiterkamp CS030. 5e Kees van Wijk Stadion. 6e Bas Ellenbaas Utrecht. 6e Gabriel Saenz Utrecht. DNF Arie den Brave.

 

We zagen weer leuke wedstrijden en tevreden gezichten ondanks de kou, de deelnemers trapte zich wel warm en bedankte de jury die het ook wel koud hadden. Maar zo met hulp van een paar dames hebben we het weer gered, klopt de uitslag niet? Geven we de schuld aan onze koude vingers die niet zo snel kunnen schrijven als jullie aan een lang lint voorbijkomen. Wij hebben net als alle deelnemers ons best gedaan. Hebben jullie ook gebruik gemaakt van het schoenenrekje? Huisvlijt van Wim v Laar je hebt het erover en een week later heeft hij het meegenomen, we zullen er zuinig op zijn.

 

Nog even dit voor hen die weten wie Pleun Willemstein is, hij heeft jarenlang de vereniging geholpen met van alles, was Jeugdtrainer, onderhield het fietsen bezit, hielp mij met het veld gebeuren en deed dan af en toe ook nog mee. Zijn gezondheidstoestand is zo slecht dat hij niets meer kan betekenen voor ons helaas, met lede ogen hebben wij in de jaar vergadering afscheid van hem genomen maar niet voordat hij tot ERELID is benoemd. En dat is wel verdiend. Gefeliciteerd daar mee!

 

De volgende rit is Zaterdag 27 November Start om 11.00 uur inschrijven en aanmelden vanaf 10.00 uur. Eenieder is weer welkom. Ook met je ATB/MTB fiets

En hier vindt je weer de laatste tussenstanden 2022-klassement-6  en de foto’s

Verder kan je weer opzoek gaan naar een partner voor de koppelcross! Die zal gehouden worden op 14 januari. A renners mogen zich alleen inschrijven met een B of C renner en verder is iedereen vrij in de partner keuze! De inschrijving zal deze week online komen.

Jan Haaksman.