Verslag van de 8e veldrit in de competitie

7 december 2022, door veldrijden

KOUD, KOUD, KOUD.!!! 3December 2022.

 

Ook de 8e rit is weer verreden en dat het koud is hoef ik niet te vertellen 2/3 graden en een gevoelstemperatuur van min 5 door de Oosten wind en die waait altijd op dit parcours. Toch weer een kleine 60 aanmeldingen die de kou gaan trotseren, je moet je wel keihard inspannen om het warm te krijgen, en te houden, gelukkig is het wel droog en dat scheelt wel, geen belemmeringen van modder die het altijd nog moeilijker kan maken. Zouden er renners zijn die thuis gebleven zijn vanwege de kou ……ik denk het niet. Achteraf hoor je dat het een snel en mooi rondje is, goed om te horen voor de bouwer van deze ronde, we geven het door. Denk dan niet de volgende keer is het weer dit rondje want het weer kan van invloed zijn op wat wel en niet kan op dat moment.

Voor de start werd er mede gedeeld dat als men zich zoet en netjes zouden gedragen er voor alle deelnemers een presentje klaar lag, eigenlijk overbodig om dit te zeggen; gedragen doen ze zich altijd en of ze ook zoet zijn, dat kan ik niet bepalen.

Ook nu waren er weer nieuwe inschrijvers die kennis hebben gemaakt met wat wij hebben te bieden. Er waren geen lekke banden of kapotte fietsen deze morgen, 1 man in de B kl krijgt DNF achter zijn naam en een jeugdige dame die de laatste ronden heeft overgeslagen.

11.00 uur  de Klasse vertrekt met 24 starters en komen na 5 minuten alweer langs ,sneller als dat je kan schrijven knallen ze voorbij ,maar er is hulp gelukkig. Het is Richard die als eerste doorkomt en ook zijn kop positie niet meer afstaat, Koen, Jesse en Max volgen kort daarachter. Het zijn Robert, Mathijs en Remy die onderling strijden en zo ook van achteren elke ronde wat opschuiven. Tom kan zijn plekje vasthouden, Jacco rijd nu al bij de eerste 10 en blijft Roel net voor, Peter zit zo in zijn wiel knap gedaan, over gestapt van de B naar de A.kl  en op zijn MTB. Ook op zijn MTB rijd Stijn en kan zich goed handhaven tussen de grote mannen, achter hen is er volop strijd om de beste plaatsen/punten, Jacco had vast een slechte start en moest aan het inhalen gaan, clubgenoten zien we ook tot op de streep tegen elkaar strijden en zelfs nog een sprintje trekken. Wat Nout had weet ik niet maar die zakte naar achteren maar reed wel de wedstrijd uit en dat waren wel 11 rondjes. Snel naar binnen en toch maar wat warms aan gaan trekken.

 

UITSLAG A. Klasse 1e Richard Sleumer CS030.2e Max Haaksman Stadion .3e. Koen Timmermans Stadion 4e Jesse Haaksman Stadion.5e Robert Warmer Stadion. 6e Remy Meeussen Stadion .7e Mathijs Kuipers Stadion .8e Tom Veldhuijzen CS030 .9e Jacco Schuurman Stadion .10e Roel de Vries Volharding .11e Peter de Jong MTB Houten .12e Jesper Steverink Domrenner .13e Jeroen Wellner CS030 .14e Hidde Smits Volharding .15e Carlo Vermeulen  CS030 .16e David van Dijk Stadion .17e Dennis Versteeg Volharding .18e Jan Wiersma Stadion .19e Stein Fles  Jan van Arkel .20e Frank Nieuwenhuis Stadion .21e Stefan Scherpenisse  WV de Amstel .22e Jacco de Bruin Stadion .23e Twan Klijn CS030 . 24e Nout Strik Domrenner.

11.01 uur de B.kl vertrekt met 27 deelnemers en ook die zijn na 5 min al weer rond. Op kop Marc  met Peter in het wiel  die zijn snelle start  moet bekopen hij zakt wat terug ,blijft op kop Marc. Nu zit Patrick  kort achter hem, en blijft hem goed volgen, Marijn komt op gang en naar voren en bijt zich vast, Robert blijft Hendrik voor en die laat Marc en Peter achter zich. Lars is weer wat naar voren gekomen en bijt zich vast aan het wiel van Peter en blijft zo Timo en Gijsbert keurig voor. Evie zat mooi voorin maar zakt wat terug, Manon moet Lex, Roland en Gijsbert nog voor zich zien rijden. Eva kan Hans, Michiel ,Jeroen en Dennis niet meer inhalen en blijft op haar plekje zitten. John ,Gertjan ,Andrè en Arjan  proberen wel Eva nog te passeren maar dat gaat niet door,Tijmen ,Chris ,Dirk  en Patrick  blijven  An voor die dan ook de rij sluit. Evie had geen puf meer en reed net de laatste ronden niet meer voor haar was het mooi geweest, ze had lang voorin mee gedaan.

 

UITSLAG B-klassen: 1e Marc de Ruiter CS030 .2e Patrick van Rooij IJsselstein .3e Marijn Teernstra Stadion .4e Robert Crommentuijn Stadion .5e Hendrik van de Water Eemland. 6e Mark van de Wiel CS030 .7e Peter Jansen Team Utrecht .8e Lars van de Berg Stadion .9e Timo Klok Dirt Bag. 10e Gijsbert Worst CC Sud. 11e Roland van Domselaar Stadion. 12e Lex Deijnen W bij Duurstede .13e Manon Milner Stadion .14e Hans Vaneker WTC Maarsen .15e Jeroen Bargerman Volharding .16e Michiel Maas Dirt Bag .17e Dennis van Rossum Stadion .18e Eva van de Born Belco /van Eijk .19e John van de Hoef CS030 .20 Andrè van de Poel Volharding .21e GertJan de Greef Stadion .22e Arjan Scheer Volharding. 23e Tijmen Hondelink Utrecht. 24eChris Mc Kenney SRAM .25e Dirk Rietberg Dirt Bag .26e Patrick Gerwig Stadion. 27e An Schoot Uiterkamp CS030.  DNF Evie van Reijn Stadion.

11.02 uur C. Klasse gaat van start, 9 deelnemers verdeeld over jong en oud. Rondetijden doen er niet toe, wel de onderlinge strijd, eerst Hugo op kop gevolgd door Jesper en Ties, dan is het Jesper en volgen Ties en Hugo. Dan gaat Bas ertussen rijden en volgt Susan. Seppe is ook weer op de fiets na een blessure en doet weer mee, Paul volgt en blijft aan het eind Seppe, Kees en Arie mooi voor, de uitslag kan op gemaakt worden.

 

UITSLAG C. Klasse 1e Hugo ten Hove Stadion. 2e Ties Lindner Stadion. 3e Jesper van de Ven Stadion. 4e Bas Elenbaas Utrecht .5e Susan van Domselaar Stadion .6e Paul ten Ham CS030. 7e Seppe Lindner Stadion. 8e Kees van Wijk Stadion. 9e Arie den Brave WTC Woerden.

Allemaal snel naar binnen en ook de Jury, niet dat het daar lekker warm is maar wel lekkerder dan buiten. Allemaal een aardigheidje van de Sint omdat wij daar nog wel in geloven en dan op huus an, kijken naar de Cross en het voetballen op je eigen warme plekje.

De laatste standen vindt je hier: 2022-klassement-8 versie 2  en de foto’s staan ook weer online!

10 December de 9e rit van de Veld Competitie

 

START is om 11.00 uur en inschrijven en aanmelden kan vanaf 10.00 uur

 

Iedereen is weer welkom. Ook met je ATB/MTB fiets

 

Groet Jan Haaksman