Verslag van de eerste drie veldritten van het seizoen

25 oktober 2021, door veldrijden

De KOP was er al af, maar vanaf nu ook staat het ook online!

Ja zeker er zijn al 2 ritten geweest …de 1e competitierit en het Open Kampioenschap Veldrijden van Utrecht. De 1e rit was een slechte start voor de organiserende vrijwilligers, door problemen die we met kunst en vliegwerk hebben opgelost. Gelukkig werd dat door de deelnemers ook goed opgevangen. Iedereen heeft er een winter lang op gewacht en is dus hoe dan ook enthousiast. Er is gereden en de uitslagen zijn genoteerd na de strijd in alle drie de categorieën met toch ook weer nieuwe gezichten die graag van ons parcours gebruik maakten!

We beginnen met de eerste veldrit van de competitie op 16 oktober.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, fietsende mensen, fiets en buitenshuis

Uitslag van de A-klasse: 1e Moran Vermeulen ;Oostenrijk 2e  Niels Hogenboom …..? 3e Thomas Parie Team Single Speed (Utrecht) 4e Robert Warmer Domrenner 5e Jan de Heer  Stadion 6e Dale Wathey  Beat Cycling 7e Mart Reiling Domrenner 8e Josh Speer Stadion 9e Ewout vd Kleij Domrenner 10e Remy Meeuwse Stadion  11e  Mathijs Kuipers Stadion 12e Marten Koster  RETO 13e Jelmer Nuijten  WV West Frisia 14e Marten Schuurman  Stadion 15e  Koen Timmermans  Stadion.

In de B-klasse  nu ook weer het grootste aantal deelnemers zelfs een paar Dames die het in deze categorie mee strijden, knap is dat in de uitslag een nieuweling die als 2e eindigt! Het was een mooie strijd waar gewisseld werd op kop maar ook een eindsprint nodig was om een hoge klassering in de wacht te slepen ,ook waren er uitvallers met materiaal pech. Jammer maar helaas.

Uitslag B-klasse 1e Ton Veldhuijzen  CS 030 2e Arne Witsenburg  NWL Stadion 3e Stijn Verweij  Stadion  4e Niek Schumacher ….? 5e Marijn  Teernstra Stadion 6e Frank Nieuwendijk Stadion 7e Jacco Schuurman  Stadion 8e Sjoerd  Kuipers Team DFM 9e Peter de Jong  Jan v Arckel  10e David van Dijk  Stadion 11e Twan Klijn  CS 030 12e Robert Crommentuin  Stadion 13e Hans Vaneker  WTC Maarssen 14e Walter van Asch Stadion 15e Michiel Janssen WTC Woerden 16e Aart Versluis  Maaswaal 17e Timo Klok …? 18e Sander Brinkhuis …? 19e Gertjan de Greef  Stadion 20e Thomas Nekkers Domrenner 21e Lex van Deijnen ….? 22e Eva van Born  De Sprinters Malden 23e Jasper Steverink  Domrenner 24e Chris Mc Kenney  SRAM 25e John vd Hoef  CS 030  26e  Vanessa Deen …..?

De C-klasse is de laatste groep die vertrekt met jeugd dames en senioren, ook hier moet met over het zelfde rondje alleen wat korter in tijd wat door de jury keurig in de gaten wordt gehouden. Maar ook hier geld wie als eerste over de streep komt wint deze rit. Heel knap een jeugd lid!

Uitslag :C klasse 1e Lars van de Berg Stadion 2e Hanneke Mulder Stadion 3e Christel Verkerk  TC Houten 4e Johan Janszen  Stadion 5e Susan van Domselaar  Stadion 6e Paul ten Ham  CS030 7e Daan Westeneng de Adelaar 8e Arie den Brave  WTC Woerden 9e Anne Haverkate  Domrenner 10 e Tiara Kobalt  ….?

Het Open Kampioenschap Veldrijden van Utrecht

Dan slechts 1 dag later het Kampioenschap van Utrecht over een opnieuw uitgezet parcours. Bravo parcoursbouwers, jammer voor al het werk van veel vrijwilligers viel het aantal deelnemers met vergelijking van andere jaren erg tegen, wat daar dan de reden van was ??? wie het weet mag het zeggen!!!  Ook hier is in drie categorieën gestart. De dames kregen een eigen strijd toe bedeeld maar helaas daar is geen gebruik van gemaakt. Ook nu weer wat uitvallers met materiaal pech, ja dat heeft echt wel te lijden, dan heb je zo je best gedaan en dan tijdens je wedstrijd gaat het mis en staat er DNF achter je naam. Daar kwam niet voor.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, fietsen, staan, fiets en buitenshuis

De uitslag van de leeftijdscategorie onder 40; 1e en Kampioen van Utrecht  Roel de Vries  Volharding Hij ontving de grootste Beker en de rood-witte trui  als beloning die hij het gehele seizoen mag dragen 2e Mathijs Kuipers Stadion 3e Remy Meeuwse  Stadion 4e Ewout van der Kleij  Domrenner.

Dan is er ook nog de 40+ (leeftijds)categorie. De uitslag is: 1e Jacco de Bruin  Stadion, hij ontving ook een Beker en trui natuurlijk  2e   Mitja van Toorenburg  Eemland  .3e Jeroen Wetlner  CS 030 4e Robert Crommentuin  Stadion 5e Jeroen Meulmeester  Stadion 6e Martijn Korstanje  CS 030 .7e Gertjan de Greef  Stadion 8e  Walter van Asch  Stadion 9e Roland van Domselaar  Stadion 10e Chris Mc Kenney  SRAM

Er was ook één dame aan de start. Die was dus al na de start verzekerd van de trui! De nummer 1 bij de dames was Susan van Domselaar  Stadion.

De tweede competitie rit van 23 oktober

Ja daar gaan we weer een week later. Het heeft aardig geregend de afgelopen dagen, hoe zou het er op het parcours aan toe gaan? Veel glijden en glibberen in de modder. Er worden maatregelen getroffen, de afspuit plek wordt klaar gemaakt. Denk je dat alles in orde is blijken de aansluit stukken van de slangen te zijn verdwenen. Geleend of gepikt? In ieder geval niet afgerekend; Het is nu droog en eigenlijk goed cross weer denk ik dan.

Zo denken er meer over; Bijna 60 inschrijvers we gaan er weer tegenaan! Er kan weer een broeder / vrienden strijd gestreden worden. De A-klasse  vertrekt met hoge snelheid naar de eerste bocht, dat gaat goed. We kijken uit naar wie de eerste ronde op kop door komt en wat is de tijd over deze ronde, nou dat is snel 5.45 min dan weten we ook hoeveel ronden er +/- gereden gaan worden voor elke categorie.

Veel wisselingen aan kop dat wordt dus spannend, het zijn 5 renners die op kop de dienst uitmaken. Eerst Richard, dan Martin. We zien Jesse voor Max en Thomas wringt zich er nog tussen en dat met zijn single speed! Er werd serieus gesprint ook om de 6e en 7e plaats, ja zo hoort dat op de streep liggen de punten! Ook wat verder naar achter veel wisselingen van plek  maar hier telt ook elke punt verschil is er één.

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, fietsende mensen, fiets en buitenshuis

Uitslag A-klasse:  1e  Martin Mijnten  Eemland 2e Richard Sleumer  CS 030 3e Max Haaksman  Stadion 4e Thomas Parie Team Singel Speed 5e Jesse Haaksman  Stadion  6e Roel de Vries Volharding 7e Robert Warmer Domrenner 8e Wouter Tel WTOS Delft 9e Josh Speer Stadion  10e Dale Watley  Beat Cycling Club 11e Remy Meeuwsen  Stadion 12e Mathijs Kuipers  Stadion 13e Jan de Heer Stadion 14e  Tom Veldhuijzen  CS 030  15e Ewout van de Kleij Domrenner 16e Mike v d Ham  Jan van Arckel 17e Max de Ruijter  CS 030 18e Peter Jansen  Domrenner . DNF Jelmer Nuijten West Frisia.

Ook bij de B.klasse staan ze te popelen om te vertrekken. Er zijn meer dan 30 inschrijvers deze morgen, dat wordt veel schrijfwerk voor de jury maar dit is in goede handen. Er vertrekt 1 renner niet, die meld zich af, hij heeft al pech bij het inrijden. Ook dat gebeurt, het zal soms dringen zijn met inhalen op de smallere stukken, dat geld voor bijna iedereen. De eerste 2 ronden komt Twan op kop door met kort achter hem Nick maar de volgende rondes is het Nick die nu Twan achter zich kan houden tot het einde. Nigel komt elke ronde op de 3e plaats door zelfs tot het einde. Jasper volgt maar zakt tegen het eind iets terug, Martin kan zich in de kop vast bijten en laat zich niet meer verrassen. Gertjan zijn schakel systeem heeft geen zin meer en met de ketting op het grootste tandwiel achter kom je makkelijk overal boven maar dan heb je er niets meer aan. Ook Arne moet opgeven hij is gevallen op zijn knie erg pijnlijk en hij zat weer lekker vooraan in de groep. Ook Eric heeft een lekke band en dan een wiel met schijfremmen wissel je niet zo gemakkelijk. De anderen gaan verbeten door.

 

Uitslag B-klasse: 1e Nick  Schumacher …….? 2e Stijn Verwij Stadion 3e Nigel vd Burg  CS 030 4e  Martin vd Berg Stadion  5e  Tom  Snijders ………? 6e Jasper Steverink Domrenner 7e Marten Schuurman Stadion 8e  Jacco  Schuurman  Stadion 9e Wim van der Lede  AXA  10e David van Dijk  Stadion  11e Twan Klijn  CS 030 12e Robert Crommentuijn  Stadion 13e Marijn Teernstra Stadion  14e Paul te Molder  CS 030 15e Tom van Lint  Stadion 16e  Peter de Jong Jan v Arckel 17e  Thomas Nekkers  Domrenner 18e  Sander Brinkhuis  Jan v Arckel  19e Walter van Asch  Stadion 20e  Timo Klok  Ledig Erf 21e Lex van Deijnen  …? 22e Roland van Domselaar  Stadion 23e  Arjan Scheer Volharding  24e Dennis van Rossum  Stadion 25e Arjan v d Ham  Jan v Arckel  26e Jeffreij van Rossum …? DNF Eric Lemcke ,Floris Backer van Ommeren ,Gertjan de Greef en Arne Witsenburg ( Joey van Lint ?).

Nu nog de C-klasse  die vertrekt. Het zijn meer Dames dan Heren deze zaterdag,  jong en wat ouderen( mag ik zeggen ). Het is ook de jongste die goed van start gaat en elke ronde met een kleine voorsprong doorkomt, het is Cristy  die elke ronde wat dichterbij komt met daar dan weer achter  Jennifer die er alles aan doet om dat plekje vast te houden. Het zijn Susan en Johan die kort bij elkaar doorkomen, Susan komt ten val en dat kost haar een plekje aan het eind  achter hen reden de andere dapper door de een doet pas aan crossen de ander is heel blij dat hij nog mee kan doen, het is maar net wat je kan en wil. Meedoen, dat is Belangrijk!

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, fietsen, fiets en buitenshuis

Uitslag C-klasse 1e  Lars van de Berg Stadion Jeugd  2e Cristy  Verkerk ….? 3e Jennifer vd Voort  Stadion  4e Johan Janszen  Stadion 5e Susan van Domselaar  Stadion 6e  Brandt van der Gaast ….?  7e Janneke Kirpensteijn …? 8e Tiara  Kobald   ….? 9e Arie den Brave WTC Woerden.

De volgende rit  de 3e van deze Comp  is Zaterdag 30 Okt inschrijven van af 10.00 uur START  11.00 uur   iedereen is weer welkom ook met je MTB/ATB

In de middag nog een wedstrijdje voor de Jeugd  inschrijven vanaf 13.00 uur  eerste start voor de kleinste is 14.00 uur .  ook hier mag een ieder mee doen van 8 tot 14 jaar .

Groet Jan Haaksman

De huidige tussenstand is hier te downloaden

*FOTO’S GEMAAKT DOOR FOTO LODEWIJK