Verslag van de Koppelcross

26 januari 2023, door veldrijden

Zaterdag 14 Januari Koppelcross/opruimen 18 koppels staan al ingeschreven.

Maar het weer……. Is echt BAGGER de regen komt al uren uit de lucht en de berichten zijn ook voor de rest van de dag niet best. Over de temperatuur heb ik het niet meer het is Januari dus KOUD.

Wat gaan we doen? Rijden en de renners na een rondje 5 minuten in de kou laten wachten, even wachten of er wel renners komen  nou dat duurt even ,langzaam druppelen er wat binnen ,even gepolst en dan horen we dat het animo heeeeel laag is. Dus er wordt besloten het af te blazen en het een week uit testellen, sommigen vonden dat jammer en hebben toch zelf wat ronden gefietst, anderen vonden het een wijs besluit, we gingen zonder veel inspanning weer naar huis en daar zagen we flitsen van het NK in Zaltbommel. Dat had bij ons ook zo kunnen zijn, misschien iets minder water maar zeker zoveel modder, dat ging gewoon door geen uitstel mogelijk. Heel jammer want weinig publiek en voor de deelnemers toch ook niet wat men zou willen.

Zaterdag 21 Januari de uitgestelde Koppelcross/opruimen er hebben zich nieuwe koppels aangemeld en enkele afmeldingen. Herhaling….het weer, het heeft flink gesneeuwd de dag ervoor en ook nog gevroren. Ik was er vroeg genoeg om naar het parcours te kijken en heb dan gelijk mijn twijfels, de weg is nat/glad de paden hard en hobbelig door de bevroren sporen, plasjes met  ijs  en bevroren linten. Ook nu weer wat te doen.? Gelukkig worden we geholpen door renners met ervaring die gaan kijken naar een kortere ronden waar gezien de omstandigheden redelijk gefietst kan worden dus er wordt ingeschreven en we gaan het zien. 14 koppels willen wel starten. Chris en Martin hebben het snel kunnen regelen, een korter rondje maar goed te doen, je kreeg weinig rust want je maatje was zo weer rond, en zo bleef je ook wel warm. Ik zag er één elke pauze zijn band op pompen, had lek gereden.? Zo bleef het spannend tot het einde.

11.00 uur  Er is gestart, de renners hebben onderling kunnen uitmaken wie er als eerste mag vertrekken, met een Geel rugnummer die wisselt dan met zijn maatje in een uitgezet vak die dan zijn eerste rondje kan gaan met een rood nummer. Al snel zien we na enkele ronden 3 koppels wisselend op kop door komen het zijn Frank en Nigel ,Jan en Jeroen ,Manon en Martin. De anderen volgen en schoven wat op of moesten anderen weer voor laten gaan. Als ik dan hoor dat er een renner voor het eerst zo mee doet is dat knap, hoop alleen dat hij niet denkt ‘doe ik nooit meer’, het is heel zwaar en dat niet alleen vandaag door het weer. We zagen leuke koppels, Vader en Dochter, Twee keer Broers, Collega`s, Vrienden en renners die eerst tegen elkaar maar nu met elkaar strijden om de beste plek. Leuk was het ook weer te zien dat er ouders, vaders, moeders en kinderen komen om hun favorieten luid aan te moedigen, nou ze hadden het nodig.

 

Nu de uitslag op papier staat, zie ik dat het koppel wat wint vorig jaar 3e was en een koppel wat nu 5e is geworden toen 14e werd. En de anderen die reden nu met een andere koppelgenoot reden en  eindigden dan ook hoger als een jaar daar voor. Heel vermoeiend maar tevreden gezichten, denk ik dan maar .Het was een gezellige maar ook een spannende strijd zo onde  rling ,voor de meesten ook denken we de laatste rit op de cross fiets /MTB die mag dan ook even rusten voorlopig ,wordt geruild tegen de wegfiets ……….denk ik .

De foto’s

De UITSLAG ;  1e Frank Nieuwendijk  Stadion  en Nigel van de Burg  CS 030  ,2e Jan Grit  Stadion  en Jeroen Grit  Stadion  ,3e Manon Milner  Stadion  en Martin van de Berg Stadion ,4e Robert Crommentuyn  Stadion en Sietse Hitman  Stadion ,5e Dennis van Rossum  Stadion en Jeffrey van Rossum  ,6e Merijn Groeneboom  KNWU. En Winssen  Duker  , 7e Jacco Schuurman Stadion  en Frebus  van Slochteren  ,8e Walter van Asch  Stadion en Hans Vaneker  WTC Maarssen  ,9e Tom van Lint Stadion en Joey van Lint Stadion  ,10e Michiel Maas  Dirt Bag Club en Mark van de Wiel CS030 ,11e Jos van de Heuvel Stadion en Lex van Deijnen W bij Duurstede ,12e Susan van Domselaar  Stadion en Jos van Wezel Stadion  ,13e Timo Klok  Dirt Bag Club en Dirk Rietberg  DirtBag Club ,14e Tom Nieuwenhuis en Bram van Montfoort .

 

Nu naar binnen beetje opwarmen en kunnen we nog wat prijsjes uitdelen, voor alle deelnemers is er een medaille als aandenken en de nummers 1 Goud , 2  Zilver en 3 Brons die ze elkaar om konden hangen.

 

Nu is het de tijd om afscheid te gaan nemen van Wim van Laar die van de gezamenlijke groep trouwe deelnemers een grote bos bloemen een doos chocola en wat te drinken in ontvangst mocht nemen . Hij was ontdaan maar genoot van de aandacht en cadeaus. Wim gaf mij dan weer een aandenken als afscheid van meer dan 35 jaar samen werking (een fietsje) en gaf ik hem weer een standaard als aandenken met de tekst ‘Bedankt voor je inzet’. Jaja beiden worden we 8o dit jaar, voor hem werd het wat moeilijker door gezondheidsprobleempjes van zijn vrouw en zichzelf woont in Culemborg en zo meer. Helaas we gaan hem missen.

Vervolgens krijgen we …………alle vrijwilligers via Martin van veel deelnemers een Fietskalender die zo hun dankbaarheid tonen voor al het werk wat toch maar steeds gedaan wordt.

Koen Timmermans voor het steeds maar weer uitzetten van een ronde, Jury  Wim en Jan, Maureen voor het inschrijven, Chris voor het afzetlint van SRAM en het na lopen van het parcours, Max en Marten voor het bij houden van de site, Mathijs voor de trainingen de trouwe EHBO  Marian en Hans. Ook de Barman Jan Graafland, Fotograaf en de Familie van Lint, Gertjan de Greef die trouw de uitslagen heeft bijgehouden en waar zouden we zijn zonder al de enthousiaste DEELNEMERS die wij bedanken voor hun aanwezigheid!

 

Ondertussen is men al begonnen met het opruimen van de paaltjes, het afzetlint en ook nu gaat dat weer heel snel.  Wim heeft zijn aanhanger meegenomen en die rijdt de paaltjes weer richting container waar ze weer droog opgeborgen worden. De linten in zakken neem ik mee naar de plasticcontainers bij mij in de buurt, opgeruimd is netjes. Hekken, pionnen en vlonders alles aan de kant, sneller kan het niet. Koen had de lampen al opgeruimd dat scheelt, en Jos was al eerder aan het ruimen geweest, zo met elkaar  geeft mij een echt club gevoel en zie ik dat door veel samen te doen het nog best lukt. Hoop niet dat ik iets ben vergeten, dan nogmaals ALLEMAAL BEDANKT  voor medewerking en gezelligheid dat houd bij mij de moed er in!

 

Groet Jan Haaksman.