Verslag van de laatste veldrit in de competitie

28 december 2022, door veldrijden

Zaterdag 24 Dec Laatste rit van de Competitie.

 

Het wordt een drukke dag weet ik van tevoren nog even dit en ook nog dat, dat geld ook natuurlijk ook voor de deelnemers er staat nog veel te gebeuren, haasten heeft geen zin dat wordt stressssssss. Vergeet je bij voorbeeld je schoenen in je tas te doen je pasje of geld mee te nemen, heb het allemaal langs zien komen. Even de afspuitplek klaarzetten …….geen water!!! Hollen naar de kelder poging 2 ……geen water!  Later met hulp van Richard de goeie kraan geopend hoezo stresssss. Was dat al niet eerder gebeurd.?

 

Het weer was gunstig alleen het parcours was onmogelijk modder vrij te houden en dat de veldrijders daar minder moeite mee hebben zien we bij het inschrijven weer. Er staan er meer dan 50 op papier en denk gelijk als dan alle renners erbij zijn die een prijsje na de rit in ontvangst komen nemen komt dat wel heel goed uit. Er staan er meer dan 40 klaar, we hadden geregeld dat alle renners die 6 en meer ritten hebben deelgenomen best een prijsje hebben verdiend vandaar. Helaas heb er nog 14 klaar staan voor 6 x A kl en 8 x B kl misschien dan maar uitreiken op 7 Januari of de 14e Januari. Ik zal ze zuinig bewaren en weer meenemen. Kom op naar beneden de renners staan allang klaar en staan te trappelen, ze willen het sein van vertrek want ze hebben er zin in.

11.00 uur 16 A. klasse renners vertrekken en na ±7 minuten komt Frank als eerste door met in het wiel Richard, kort daarachter Koen en Remy die wel aan elkaar zijn gewaagd want 7 ronden lang komen deze 4 door wisselend van kop tot het einde. Koen heeft zich vastgebeten op de 3e plek en Remy is naar voren gekomen en kan zo voorin blijven. Martin is weer terug en komt eerst langzaam opzetten en zakt dan weer een paar plekjes, ook Dennis is in opmars en blijft ook Jacco S en Freek wel voor. David blijft Ton, Carlo en Jacco voor en zo te zien had Jacco weer op zijn zijde gelegen zeker te veel schuine kantjes gepakt. Twan en Jeroen sloten al puffend de rij. Ik hoorde dat de koplopers gezellig zaten te kletsen bij de opgang van het VIADUCT en Koen zijn tong daar net niet zijn voorwiel raakte. Wat moet dat heerlijk zijn, is het dan de jonkheid? De goede conditie.? Voordeel van je techniek?  Ik weet het niet maar mag daar dan wel jaloers op zijn, net als de rest van de deelnemers.

 

UITSLAG A. Kl 1e Richard Sleumer CS030. 2e Frank Sikking Batauwers. 3e Koen Timmermans Stadion .4e Remy Meeuwse Stadion. 5e Dennis Versteeg Volharding .6e Jacco Schuurman Stadion. 7e Martin van de Berg Stadion. 8e Freek de Jong Batauwers .9e David van Dijk Stadion .10 e Carlo Vermeulen CS030 .11e Tom Veldhuijzen CS030. 12e Jacco de Bruin Stadion. 13e Twan Klijn CS030. 14e Jeroen Wellner CS030.

11.01 uur de grootste groep van 35 renners in de B. klasse vertrekt, als dat maar goed gaat bij de eerste bocht want het is toch wel dringen als je op kop wil komen te rijden en dan als eerste de volgende hindernis kan nemen.  Het lukt Stijn met Richard, Dieuwe en Nigel nog kort daar achter, de volgende doorkomst heeft Richard de kop genomen en staat die niet meer af, Dieuwe blijft ook zijn plek verdedigen en Nigel houdt dan Stijn achter zich, Wim, Robert en Peter en Max houden elkaar in de gaten en zo ook hun plaats. Fedor moet het niet van deze MUD hebben en zakt wat weg, Manon knokt door en blijft zo wel voor op Jorre, Roland, John en Gijsbert. Tom strijd door en blijft op zijn plekje hangen net na Rolf maar voor Lex en Tim. Dirk houdt Gertjan, Walter en Dirk R. achter zich, de anderen kijken al uit naar het bordje van laatste ronden, Mylou liet zich niet kennen en reed gewoon net zoveel ronden als de anderen.

 

UITSLAG B. KL  1e Richard de Kruif Stadion .2e Dieuwe van Bergenhenegouwe Ulysus .3e Nigel van de Burg CS030 .4e Stijn Verweij Stadion. 5e Wim van der Lede AXA .6e Robert Crommentuijn Stadion .7e Max de Ruiter CS030 .8e Peter Jansen WV UTREG .9e Fedor Wouda USA. 10e Manon Milner Stadion. 11e John van den Hoef CS030. 12e Michel Maas Dirt Bag .13e Roland van Domselaar Stadion .14e Jorre van der Bijl Volharding .15e Gijsbert Worst C C SUD. 16e Rolf Gepke WV UTREG. 17e Tom van Lint Stadion. 18e Lex van Deijnen W bij Duurstede .19e Tim Pieters AVANTI. 20e Dirk Rietberg Dirt Bag. 21e Gertjan de Greef Stadion .22e Walter van Asch Stadion. 23e Dirk van der Donk Utrecht. 24e Andre van der Poel Volharding .25e Hans Vaneker WTC Maarsen. 26e Chris Mc Kenney SRAM. 27e Arjan Scheer Volharding .28e Patrick Gerwig Stadion. 29e An Schoot Uiterkamp CS030. 30e Joris Boasons Trias Den Haag. 31e Mylou Oldeman Driebergen. Sorry Evi Reijn je had hiertussen moeten staan. ±plekje 22.  Arjanne + 2 met DNF achter hun naam.

11.02 uur 6 starters in de C. klasse na een snelle eerste ronde ligt Hugo op kop, maar dan komt Ties op gang en uit het gekrioel die de leiding overneemt maar Hugo blijft goed volgen. Ook Susan moet knokken en moet er twee voor laten gaan maar weet er ook drie achter zich te houden. Jesper heeft schakel problemen maar rijd wel uit, Kees en Arie doen wat ze kunnen en zijn heel blij dat ze dit nog kunnen, gewoon meedoen.

 

Nu weer snel naar binnen om de uitslagen te verwerken en de eindstanden in de competitie op papier te krijgen voor de prijsuitreiking.  Als beloning van het kunnen meedoen aan deze Competitie van 11 ritten in 2022 en met dank aan de hulp hierbij van Gertjan zijn we er snel uit.

De Bekers staan klaar en worden onder applaus in ontvangst genomen, met zelfs een extra grote FOTO voor de winnaars van het klassement geschonken door onze bijna vaste fotograaf Fam van Lint. Het kan niet op. Dank daarvoor en alle andere foto`s.

 

A.klasse.  EINDSTAND; WINNAAR. Koen Timmermans STADION  2e Remy Meeuwse STADION 3e Tom Veldhuuijzen CS030 .4e Jacco Schuurman STADION  5e Carlo Vermeulen CS030 .6e Dennis Versteeg Volharding .7e Jacco de Bruin STADION .8e Twan Klijn CS030 9e Mathijs Kuipers STADION .10e David van Dijk STADION  11e Jeroen Wellmer CS030. 12e Mart Reiling Domrenner 13e Martin van de Berg STADION   14e Robert Warmer STADION  15e Jan Wiersma STADION 16e Frank Nieuwendijk STADION.

B.klasse EINDSTAND; WINNAAR Robert Crommentuijn STADION 2e Gijsbert Worst CC Sud 3e Roland van Domselaar STADION 4e Manon Milner STADION (1e Dame). 5e Hans Vaneker WTC Maarsen 6e Tom van Lint STADION  7e Lars van de Berg STADION 8e Peter de Jong  de VrijeVogels 9e Timo Klok Dirt Bag 10e Peter Jansen Domrenner 11e John van de Hoef CS030  12e Gertjan de Greef  STADION  13e Dirk Rietberg  Dirt Bag  14e Patrick Gerwig STADION 15e Walter van Asch STADION 16e Sander Brinkhuis Vrije Vogels 17e Arjan Scheer Volharding  18e Joey van Lint  STADION 19e Cas Coppens ZTIKZ  20e Lex van Deijnen W bij Duurstede  21e Mark van de Wiel CS030 22e  Chris Mc Kenney SRAM USA .

 

C.klasse Eindstand; WINNAAR  Ties Lindner STADION  2e Susan van Domselaar STADION 3e Kees van Wijk STADION 4e Jesper van de Ven STADION  5e Arie den Braven WTC  Woerden 6e Hugo ten Hove STADION.

 

Nog wat wetenswaardigheden in totaal deden 162 verschillende deelnemers mee aan deze competitie 18 in de C. kl 90 in de B kl en 54 in de A. klasse is een record 28 A renners op 12/11 ook een record. Van onze clubleden reden er 10 in de C. kl, 19 in de B. kl en 16 in de A. kl en hoeveel gasten hadden we dan.!  ± 125 ook een record!

Trots zijn we dan ook op alle drie de eindwinnaars want die zijn WEL van HET STADION, PROFICIAT!

 

Graag zien we ook veel deelnemers op 7 Januari (volgend jaar)2023 die komen deelnemen aan de CLUB Kampioenschappen, het is een open wedstrijd waarin de kampioenschappen worden verwerkt.

Inschrijven vanaf 10.00 uur de START is om 11.00 uur

 

Namens het gehele Veld Team Goede Jaar wisseling en een Goed 2023. GRAAG tot de 7e Januari.

 

Groet Jan Haaksman.

De Foto’s