Verslag van het clubkampioenschap

12 januari 2023, door veldrijden

Zaterdag 7 Januari ’23

 

Vandaag gaat het dan toch weer gebeuren zo aan het einde van het veldritseizoen. We gaan kijken wie de clubkampioen gaat worden. Nu dan in de eerste week van het nieuwe jaar vorig jaar deden we het pas eind Januari, toen door de CORANA weken uitgesteld helaas. Het weer is gunstig, droog en een beetje wind. Hoe is het parcours na de regen van de laatste dagen, het zal veelal modderig zijn. Ja dan kan je vragen aan Koen onze parcoursbouwer de ergste stukken te ontzien maar dat gaat niet lukken het is overal hetzelfde. We wachten de inschrijving maar af… valt mee totaal 40 inschrijvers, met de helft hiervan onze gasten die in deze open wedstrijd mee starten en onderling hun eigen kampioenschap verrijden. De ronde is groot genoeg blijkt bij de eerste doorkomst 8.30 min is de snelste tijd.

 

11.00 uur de A. klasse vertrekt met 19 renners. Max komt door als eerste met Koen kort daarachter, Martin heeft ook een snelle start en volgt lekker voorin. Remy en Jacco S kunnen goed volgen en ronden na ronde blijft de stand zo. Van achteren komt Dennis opzetten en moet Remy even aan de kant met een stuk afzetlint in zijn achterwiel, hij kan door maar het kost hem wel een plekje. Martin is bijna leeg en ziet Dennis net voorbijkomen, Max is verder uitgelopen en Koen houdt ook zijn plekje vast tot het einde.

 

UITSLAG A. klasse; 1e Max Haaksman Stadion .2e Koen Timmermans Stadion .3e Dennis Versteeg Volharding .4e Martin van de Berg Stadion .5e Jacco Schuurman Stadion .6e Remy Meeuwse Stadion. 7e Reinoud Oudijk CS030. 8e Tom Veldhuizen CS030 .9e Carlo Vermeulen CS030. 10e Jeroen Wellner Stadion .11e Jan Wiersma Stadion .12e Jacco de Bruin Stadion .13e Thijs Beetsma CS 030. 14e Querian Eijgenstein ZEIST MTB. 15e Max de ruiter CS030. 16e Twan Klijn CS030 .17e Peter Jansen Team Utreg .18e Daan Marsmans Team Utreg. DNF  Mathijs Twisk CS030.

 

Algemeen Club Kampioen HET STADION   Max Haaksman ,2e Koen Timmermans ,3e Martin van de Berg ,4e Jacco Schuurman ,5e Remy Meeuwse ,6e Jeroen Wellner ,7e Jan Wiersma ,8e Jacco de Bruin.

11.01 uur De B. klasse start met 17 renners en we zien als eerste Manon doorkomen nou die is goed weg.  Robert en Roland zijn goed mee, van achter komt Mitja opzetten en die neemt halverwege de kop over en staat die ook niet meer af. Manon blijft goed voorin en met Roland en Robert nog in zicht wordt dat nog spannend. Jos is ook weer van de partij, hij zal het wel koud gehad hebben net terug uit Afrika, hij blijft Gertjan wel voor. Ties mag het zwaar hebben net overgestapt naar deze categorie moest hij wel langer door, Walter kwam op gang en schoof langzaam op en hield Chris achter zich, ook hier zagen we uitvallers met pech lek en ook met lint in de wielen, die waren echt door het lint gegaan, maar mochten het niet mee nemen.

 

UITSLAG B. klasse; 1e Mitja van Torenburg Eemland .2e Robert Crommentuijn Stadion .3e Roland van Domselaar Stadion. 4e Manon Milner Stadion .5e Michiel Maas Dirt Bag .6e John van de Hoef CS030 7e Willem Graafland CS030. 8e Timo Klok Dirt Bag. 9e Walter van Asch Stadion .10e Jos van den Heuvel Stadion .11e Gertjan de Greef Stadion. 12e Lex van Deijnen W bij Duurstede .13e Mark van de Wiel CS030 .14e Ties Lindner Stadion .15e Chris Mc Kenney SRAM .16e Tom Nieuwenhuis Team Utreg .17e Paul ten Ham CS030.

DNF Hayo van Dijk Dirt Bag.

 

Kampioen B. klasse HET STADION   Robert Crommentuin .2e Roland van Domselaar .3e Manon Milner, DAME .4e Walter van Asch .5e Jos van den Heuvel .6e Gertjan de Greef .7e Ties Lindner.

11.02 uur slechts 3 vertrekkers in de C. Klasse we misten er wel een paar, de onderlinge strijd was er en de uitslag kon snel worden opgemaakt.

 

Kampioen C. klasse. HET STADION. Susan van Domselaar .2e Seppe Lindner .3e Kees van Wijk.

 

De Kampioenen van CS030

  1. kl 1e Reinoud Odijk 2e Tom Veldhuizen 3e Carlo Vermeulen 4e Thijs Beetsma 5e Max de Ruiter
  2. kl. 1e John van de Hoef 2e Willem Graafland 3e Mark van de Wiel 4e Paul ten Ham.

 

TEAM UTREG  1e Peter Jansen 2e Daan Marsmans 3e Tom Nieuwenhuis.

 

DIRT BAG  1e Michiel Maas 2e Timo Klok 3e Hayo van Dijk (pech)

 

De prijzen MEDAILLES, werden onder veel APLAUS  uitgereikt aan de beste 3 per categorie, en zo kon men wel (of niet) tevreden naar huis en kwam er einde aan een geslaagd CROSS seizoen op de Nedereindseberg.

 

Zaterdag de 14e Januari komen we nog een keer in actie en sluiten we af met een KOPPEL CROSS  bijna 20 koppels hebben zich in geschreven en na deze wedstrijd is er de tijd van opruimen aangebroken, alles MOET weer van het parcours, maar met vele handen is dat snel geklaard. We gaan het zien.!

 

Groet Jan Haaksman.