Stadion Vrouwen: Wintertraining; kennismaken met de cross

18 december 2017, door vrouwen

Veronique Rap heeft is lid van het vrouwenteam (> 23 jaar) van WV Het Stadion. Hoe komen deze dames de winter door? Wat zijn de ontwikkelingen in hun team? Veronique heeft hier een mooi update over geschreven.

Na het eerste seizoen met het damesteam onder leiding van Dorus, is de winter aangebroken. De laatste wedstrijd van het seizoen was het NCK , waar we toch nog een verdienstelijke top tien klassering hebben kunnen rijden. Vanaf dat moment kregen we onze welverdiende rust. Hoewel, sommige reden nog mee aan de Red Bull kop over kop één week later. Daarna was het echt pauze, met een maandje weinig op de fiets en uitrusten van het seizoen. Pas eind november zouden we weer bijeen komen.

Ondertussen dacht iedereen na over de plannen voor het nieuwe seizoen en hoe je je daar het beste op kunt voorbereiden. Afzonderlijk van elkaar kwamen meerdere rensters tot de conclusie dat de winter goed doorgebracht kon worden in het veld. Cathy, Cinta en ondergetekende schaften een crossfiets aan en waagden zich in de modder. Tot nu toe zijn we een aantal keer gestart bij de competitie op de Nedereindse Berg.

Ik zal in ieder geval voor mezelf spreken door te melden dat dit nog wat extra oefening behoeft. Hoewel niet als laatste geëindigd in de C, voelt het allemaal nog wat onwennig. Een goede oefening is in ieder geval de veldrittraining, die sinds een aantal weken op woensdagavond wordt georganiseerd. Een leuke training met oefeningen voor techniek en conditie. Afgelopen woensdag had ik echter het liefst na één rondje al afgestapt, in plaats van verder aanmodderen in het donker tussen de snelle mannen. Toch heb ik onder aanmoediging en begeleiding van Rogier doorgezet, waarvoor dank. Ook de andere heren waren galant door uitleg te geven en te melden: ‘ooit zijn we allemaal zo begonnen’. Hoewel enige twijfel hierover mij bekroop, hielpen de aanmoedigen mij door te zetten. Het is in ieder geval leerzaam en heeft tijd nodig. De komende weken zullen we dus af en toe in de modder vertoeven.

De andere dames blijven deze winter op de weg trainen. Vanaf eind november starten ze alweer op zaterdagochtend samen met Dorus vanuit Schalkwijk. Een aantal heeft een eigen trainingsschema. Daarnaast mag ik niet vergeten te melden dat aan het einde van afgelopen seizoen nog een nieuwe trainer zich aansloot bij ons team: Jan Wolff. Hij was al de trainer van Valerie, maar tijdens de voorbereidingen op een aantal ploegentijdritten heeft hij zich steeds meer in het team gemengd. Een mooie aanvulling voor de tijdrijdsters onder ons. Ook werd er afgelopen maanden gekeken hoe we het team kunnen uitbreiden: twee dames vanuit het vrouwenwielrennen sloten zich in ieder geval al aan bij de eerste trainingen: Haitske en Evi!