NK-Masters-Nieuws

LTU-label-1-cmyk LTU-label_1-cmyk


WV het Stadion wil graag alle vrijwilligers bedanken die meegeholpen hebben om van dit NK een prachtige dag te maken:

VRIJWILLIGERS HARTELIJK DANK

vrijwilligers


9 juni – De Kampioenen

60+

1. Gijs Nederlof, Kamerik60+met jan

2. Theo Joosten, Spaarndam

3. Fred de Kinkelder, Groenlo

 

 

50+

1. John Oudshoorn, Uithoorn50+

2. Peter de Weert, Staphorst

3. Johan Hendriks, Hilversum

 

 

40+

40+1. Allard Epping, Utrecht

2. Marthijs Wegdam, Dalen

3. Brian Burggraaf, Velzen Noord

 

30+

30+1. Remco Bertelink, Bennekom

2. Tom de Vreede, Berkel en Rodenrijs

3. Michel Reuser, Dieren

 

vrouwen

vrouwen1. Esther Kortekaas, Voorhout

2. Anneke Lubeek, Puttershoek

3. Margriet Engelsma, Noordwijk

 

Alle uitslagen: http://www.knwu.nl/wegwielrennen/wedstrijdkalender/evenement/109853

Foto’s Mientje van Bavel : http://www.mijnalbum.nl/Album=VGIXQFYV

sfeer


 

6 juni – Winnaars boffen met Rachelle als rondemiss

Rachelle in AD


4 juni – Het Parcours is er klaar voor!

Afgelopen woensdag zijn enkele hinderlijke hobbels in het wegparcours van de Nedereindseberg weggewerkt:

reparatieparcours


2 juni – Voor meer (renners)informatie is de Technische Gids beschikbaar.


31 mei – Beste wielerliefhebbers,

Voor de tweede keer organiseert WV Het Stadion het NK Masters op het mooie parcours van de Nedereindse Berg in Utrecht. En daar zijn we trots op. Het kan niet anders dat de KNWU bij de toewijzing gekeken heeft naar de kampioenschappen van twee jaar geleden. Die waren een groot succes, met twee kampioenen die niet onbekend zijn op ‘De Berg’; 60- plusser Gijs Nederlof van Het Stadion en 40- plusser Allard Epping van De Volharding.

Ook de start van de Tour de France in Utrecht heeft meegespeeld bij de toewijzing van dit NK. In de stad stijgt de Tourkoorts al aardig en dat zal tijdens het NK merkbaar zijn.

Het organiseren van Nederlandse Kampioenschappen is bepaald geen sinecure. Er zijn veel vrijwilligers voor nodig en die zijn tegenwoordig moeilijker te vinden dan vroeger. Het is niet voor niets dat de KNWU het wielerplatform 2020 heeft gelanceerd om te kijken wat de toekomst is van verenigingen. Ook bij Het Stadion staan de vrijwilligers niet in de rij. Maar dat het toch gelukt is om dit kampioenschap van de grond te tillen, ja, daar zijn we trots op. In dit verband moet zeker de naam genoemd worden van wielerveteraan Jan Nieuwenhuysen. Met zijn inzet en passie heeft hij veel voor elkaar gekregen, ook als het gaat om het werven van de onmisbare sponsors.

En ten slotte zijn we er trots op dat voor het eerst in de geschiedenis een officieel NK voor masters bij de vrouwen wordt verreden. Steeds meer vrouwen krijgen de smaak van het rijden van wedstrijden te pakken en het is mooi dat de KNWU in die ontwikkeling meegaat.

Veel plezier op 7 juni. Het zal ongetwijfeld weer een mooie strijd worden.

Nelly Voogt
Voorzitter WV het Stadion


19 mei – Ab Nederlof     NK Masters wederom op De Berg
Het is al enige tijd geleden dat WV Het Stadion op de Nedereindseberg terecht kwam. Het Stadion kon niet blijven op het parcours aan de Galecop in Nieuwegein, de Volharding had al jaren geen parcours meer en ideeën voor een parcours op de vuilstort nabij de Nedereindseplas werden ineens werkelijkheid toen ook de gemeente Utrecht zich achter de plannen schaarde. Een parcours dat inmiddels al plaats bood aan diverse kampioenschappen, waaronder in 2013 het NK Masters en dit jaar weer het NK. Waar komt die voorliefde voor de masters vandaan?
Het antwoord op die vraag kan alleen maar gegeven worden door een naam te noemen: Karel van Nimwegen, initiatiefnemer en mede-oprichter van de Belangenvereniging voor het Veteranenwielrennen. Karel begon zijn kruistocht al in de jaren zeventig. Halverwege de jaren tachtig kreeg de vereniging voet tussen de deur bij de KNWU en werden voor het eerst NK’s officieel erkend. Vele leden van Het Stadion werkten op de achtergrond al mee aan dergelijke kampioenschappen.
En dan komt zo’n 30 jaar later een Jan Nieuwenhuizen, al jaren lid van Het Stadion, op het idee om het NK op de Berg te organiseren. In lekker plat Utereg’s diejelekt: “Anders kompt dur geen bars van terech!” Jan weet als geen ander iedereen mee te krijgen en twee jaar geleden stond er een prachtige organisatie klaar. Als dank kon de organisatie twee kampioenen van eigen bodem verwelkomen, Gijs Nederlof en Allard Epping. Allard werd dat jaar ook nog eens wereldkampioen.
Om even bij Gijs Nederlof stil te staan is geen overbodige luxe. Als telg uit een bekend wielergeslacht weet hij als geen ander wat koersen is. Vader Piet Nederlof, die twee jaar geleden de veroverde trui van zoon Gijs nog met betraande ogen begroette, koerste al vanaf 1937. Enkele maanden later overleed de ‘ouwe’ Nederlof op 95-jarige leeftijd. Bovengenoemde Karel van Nimwegen was vriend aan huis en Gijs leerde van hen de koers kennen. En hoe? Van eind jaren zestig tot de beginjaren tachtig fietste hij een slordige 200 overwinningen bij elkaar. In 1986 werd hij voor de 3e keer Nederlands kampioen (twee maal eerder werd hij kampioen van de studenten), ditmaal bij de veteranen. Toenderdertijd vanaf 35 jaar. Nog geen week later werd hij tweede in een felbevochten amateurkoers (nu elite). In 2012, 2013 en 2014 deed hij dat alles nog eens dunnetjes over. Waarvan 2013 op zijn eigen ‘Berg’ wellicht de leukste was.
En dat is precies wat Jan Nieuwenhuizen weer wil, een man van eigen bodem op het podium. Of het Gijs gaat worden of één van de andere mannen van Het Stadion moeten we afwachten. Maar een mooi kampioenschap wordt het zeker. Dat kun je wel overlaten aan Jan en zijn kornuiten.


27 april

Inschrijving mogelijk vanaf 1 mei 2015


Uiterste inschrijfdatum 31 mei 2015


1 maart 2015 – Nelly Voogt

Het NK masters vrouwen is in 2015 voor het eerst een officieel KNWU kampioenschap. In 2014 werd het eerste NK masters voor vrouwen georganiseerd, ook door WV het Stadion in samenwerking met vrouwenwielrennen Nederland, maar dit had nog geen officiële status. Op zondag 7 juni ligt dus het mooie rood-wit-blauwe KNWU tricot klaar voor de winnaressen in de categorie 30+, 40+ en 50+.
Weer een mijlpaal voor het vrouwenwielrennen!