wegwielrennen

Wegwielrennen

Wegwielrennen hééft het gewoon, zeker op ons snelle parkoers. Logisch dus dat de meeste Stadionleden fanatiek op de weg trainen en wedstrijden rijden.

Voor deze grote groep mannen en vrouwen organiseert de club trainingen, trainingswedstrijden, clubkampioenschappen en nationale evenementen. Zo kan iedereen op z’n eigen sportieve niveau aan de bak.

Wedstrijden organiseren

Organisatorisch is Het Stadion de laatste jaren opvallend actief. Districtskampioenschappen, het NK Handbiken 2011,  het NK Masters 2013, een officieus NK Vrouwen in 2014: het werd allemaal een succes en was dus de moeite waard. Die lijn trekken we – samen met anderen – door in 2015, het jaar van de Tour in Utrecht, met wegcriteriums op de Maliebaan en in het Wilhelminapark en een internationaal UCI-evenement Aangepast Wielrennen op Het Lint in Leidsche Rijn. Ook de Ronde van Zeist en van Driebergen staan weer op het programma.

Trainingen op de wegIMG_1346[1]

Voor seniorleden die op latere leeftijd beginnen met wielrennen organiseert Arnold Heemskerk introductie-trainingen. Je leert zo peloton rijden, demarreren en sprinten. Je krijgt ook tips voor conditie-opbouw. Informatie bij senioren-trainer Arnold Heemskerk.

Het vrouwenteam rijdt vaak op de club en werkt een nationaal wegprogramma af. Sinds eind 2014 acteert ook een Meidenteam onder leiding van trainer Michel van der Voort.

Elke week vinden op de Nedereindse Berg_MG_0861 trainingswedstrijden op de weg plaats. In de zomertijd wekelijks vier keer: dinsdag 19.00 uur, donderdag 19.00 uur , zaterdag 13.00 uur en zondag 10.00 uur. In de wintertijd twee keer: op zaterdag 13.00 uur en zondag 10.00 uur. Het Stadion organiseert die trainingswedstrijden samen met de Volharding. Het actuele programma vind je hier.

De handbikers en tandems trainen van maart tot oktober op het wegcircuit, elke zaterdagochtend van 9.30 tot 12 uur. Trainer is Rogier Wiercx. Kijk bij Aangepast wielrennen.

 

Word lid van WV Het Stadion

 

Algemene Ledenvergadering 21 maart

3 maart 2023, door Ellen Verhagen - van den Hurk

Beste leden, Het bestuur van WV het Stadion nodigt alle leden van harte uit voor de Algemene Leden Vergadering op dinsdagavond 21 maart…..
Lees verderlees meer

Laatste wieler nieuws:

het stadion nieuws

Zaterdag 25 juni Vuelta dag (praktische info)

15 juni 2022, door Ellen Verhagen - van den Hurk

het stadion nieuws

Algemene ledenvergadering 2022 + kleding bestellen

4 april 2022, door Ellen Verhagen - van den Hurk

het stadion nieuws

Update maatregelen COVID-19

25 januari 2022, door Ellen Verhagen - van den Hurk

het stadion nieuws

Trainingslidmaatschap voor januari en februari 2022

17 januari 2022, door Ellen Verhagen - van den Hurk

wielrennen Kalender

Laden… Laden…

Foto's en video's wielrennen

Met dank aan onze sponsoren